Dolar
49,8411
0,08%
Euro
55,4139
-0,01%
Sterlin
66,2037
-0,28%
Bitcoin
4.015.010
0,14%
BİST-100
11.151,03
-0,01%
Gram Altın
6.456,341
-0,70%
Gümüş
53,8
-1,20%
Faiz
39,44
0,00%

Pasifik Holding, ortakları Fatih Erdoğan, Abdulkerim Fırat ve Mehmet Erdoğan'ın mal varlıklarına tedbir kararına karşı hukuki girişimini KAP'a bildird

Fon soruşturması kapsamında Pasifik Holding'in ortakları Fatih Erdoğan, Abdulkerim Fırat ve Mehmet Erdoğan'ın mal varlıklarına tedbir kararı konulmasının ardından, holding KAP'a bildirim yaptı.

28.10.2026 05:39 • Güncelleme: 28.10.2026 05:44
Pasifik Holding, ortakları Fatih Erdoğan, Abdulkerim Fırat ve Mehmet Erdoğan'ın mal varlıklarına tedbir kararına karşı hukuki girişimini KAP'a bildird
16px
32px

KAP'a gece 01.39'da yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Sermaye Piyasası Kurulu'nun 27.10.2026 tarihli bülteninde yayınlanan  ve Şirketimiz Pasifik Eurasia Lojistik Dış Ticaret A.Ş. (PASEU) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin inceleme sonuçlarını içeren duyuruda, bazı gerçek kişiler hakkında 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107/1. maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiği açıklanmıştır.

Söz konusu bültende yer alan suç duyurusu kararına ilişkin listede Şirketimizin tüzel kişiliği, yönetim kurulu üyeleri veya ortakları bulunmamaktadır.

SPK tarafından yayımlanan bültende Şirketimizin ana ortakları ile yönetim organlarına yönelik bir tedbir kararının alınmamış olması; bu kapsamda şirket ana ortakları ve yönetiminin bir kusuru olmadığını göstermektedir

Bununla birlikte, Şirketimize  ulaşan bilgilere göre Şirketimizin üç ortağına ait hesaplar hakkında adli mercilerce tedbir kararı uygulandığı öğrenilmiştir.

Ortaklarımız, tedbirin kapsamının açıklığa kavuşturulması ve kaldırılması talebiyle yasal hakları çerçevesinde ilgili adli mercilere itirazda bulunmuştur.

Konuya ilişkin önemli gelişmeler olması hâlinde mevzuat çerçevesinde kamuya açıklama yapılacaktır.

Yatırımcılarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız."

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri