Dolar
39,6782
0,07%
Euro
45,7028
0,29%
Sterlin
53,4196
-0,06%
Bitcoin
3.955.447
-0,14%
BİST-100
9.203,37
1,11%
Gram Altın
4.296,378
0,00%
Gümüş
36,02
-1,02%
Faiz
45,55
0,00%

Menajer Ayşe Barım için ifade veren Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu'na 'yalan tanıklık' soruşturması açıldı

Menajer Ayşe Barım soruşturmasında tanık olarak ifadeleri alınan oyuncular Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu’na 'yalan tanıklık' iddiasıyla soruşturma başlatıldı. İki oyuncunun, Ayşe Barım’ı kayırmak amacıyla sorulara kaçamak yanıtlar verdiğini ve Gezi eylemleri sırasında Barım’la yoğun irtibatları bulunduğu ileri sürüldü. Barım hakkındaki sevk yazısında yalan tanıklıktan ayrıca soruşturma başlatıldığı bilgisi yer aldı.

27.01.2025 21:14Güncelleme: 28.01.2025 07:26
Menajer Ayşe Barım için ifade veren Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu'na 'yalan tanıklık' soruşturması açıldı
16px
32px

ID Danışmanlık Limited Şirketi'nin kurucusu ve ortağı menajer Ayşe Barım hakkında 12 yıl önceki Gezi Parkı olaylarına iştirak ettiğine dair yazılı ve görsel basında yer alan iddialar nedeniyle resen soruşturma açılmıştı.

Gezi Parkı olaylarının planlayıcılarından olduğu iddia edilen Barım, "Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlamasıyla gözaltına alınmış, Barım'ın ev ve işyerinde de arama yapılmıştı.

Soruşturma kapsamında, oyuncular Halit Ergenç, Dolunay Soysert, Rıza Kocaoğlu, Mehmet Günsür, Ceyda Düvenci ve Nejat İşler de polis eşliğinde adliyeye getirilerek ifade vermişti.

Ayşe Barım soruşturmasında tanık olarak beyan veren oyuncular Ergenç ve Kocaoğlu’na “yalan tanıklık” suçundan soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre savcılık, iki oyuncunun Barım’ı kayırmak amacıyla sorulara kaçamak yanıtlar verdiğini ve Gezi eylemleri sırasında Barım’la yoğun irtibatları bulunduğunu tespit etti.

Ayrıca Gezi davasının firari sanığı konumundaki oyuncu Mehmet Ali Alabora ile irtibatlarının bulunmadığını söylemelerine rağmen eylemde birlikte göründüklerine yönelik kayıtlar dosyaya girdi.


patronlardunyasi.com