Dolar
38,8385
0,06%
Euro
43,2829
-0,36%
Sterlin
51,5068
-0,44%
Bitcoin
4.037.748
0,77%
BİST-100
9.668,36
1,33%
Gram Altın
3.967,511
-1,88%
Gümüş
32,03
-1,88%
Faiz
48,56
-4,35%

Mankendi, hükümet sözcüsü oldu

Popülaritesi düşen Macaristan hükümeti, dünyada bir ilke imza atarak iç çamaşırı mankeni Zsuzsa Demcsak"ı hükümet sözcüsü atadı. 28"lik manken gaflarıyla hükümeti alay konusu haline getirdi

27.03.2007 08:16
Haberi paylaşın
Mankendi, hükümet sözcüsü oldu
16px
32px

Macaristan"da geçtiğimiz yıl yaptığı bir konuşmada, “Ekonomide hiçbir başarı kaydedemedik ama halka da politikalarımızı büyük başarıymış gibi yutturduk” diyen Başbakan Ferenc Gyurcsany, “yalancı”ya çıkan imajını düzeltmek için ilginç bir yönteme başvurdu.

İktidarın popülaritesinin anketlerde yüzde 30"lara gerilemesinin ardından yeni bir yüz arayışına girdi. Ülkenin popüler mankenlerinden Zsuzsa Demcsak"a teklif götürülmesi kararlaştırıldı.

 İç çamaşırı defileleriyle büyük bir hayran kitlesi oluşturan 28 yaşındaki manken, teklifi düşünmeden kabul ederek hükümetin yeni sözcüsü oldu. Bu, ilk günlerde Başbakanlık"taki toplantıların dolup taşmasına yol açtı. Hükümete destek oranları da yükselmeye başladı.

"Anaokulları pis"
Fakat günler ilerledikçe hükümet işi gücü bırakıp mankenin gaflarıyla uğraşmaya başladı. İnternetteki sayfasında devlet kontrolündeki anaokullarının pis olduğunu, bu nedenle çocuklarını buraya vermediğini anlatan bir yazı yazınca muhalefet bunu koz olarak kullandı.

Son darbe ise ülkenin önemli gazetelerinden Magyar Nemzet"in, Demcsak"ın eşinin mafya bağlantılarıyla ilgili haber yapmasıyla geldi. Demcsak gazeteye dava açarken hükümet de, “Sözcümüzün güzelliğini çekemeyenler karalama kampanyası başlattı” açıklamasını yaptı.

 

editörün seçtikleri
Türkiye-Florida-Malta hattında bir Tatlıcı davası
Türkiye-Florida-Malta hattında bir Tatlıcı davası#Uğur Tatlıcı