Dolar
44,9335
0,08%
Euro
52,755
0,01%
Sterlin
60,6872
0,16%
Bitcoin
3.403.306
0,08%
BİST-100
14.375,4
-0,76%
Gram Altın
6.836,982
0,34%
Gümüş
77,26
0,62%
Faiz
39,83
0,00%

Lufthansa, jet yakıtı krizi nedeniyle 20 bin uçuşu iptal edecek

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, jet yakıtı fiyatlarındaki artış nedeniyle ekim ayına kadar planlı 20 bin kısa mesafeli uçuşu iptal edeceğini duyurdu.

21.04.2026 21:34Güncelleme: 21.04.2026 21:36
Lufthansa, jet yakıtı krizi nedeniyle 20 bin uçuşu iptal edecek
16px
32px

Lufthansa Grubu, yaz aylarında uçuş seçeneklerinin optimize edileceğini ve kapasitenin azaltılacağını açıkladı.

20 BİN KISA MESAFELİ UÇUŞ İPTAL

Jet yakıtı fiyatının Orta Doğu'da çatışmaların başlamasından bu yana iki katına çıktığı anımsatılan açıklamada, "Ekim ayına kadar toplam 20 bin kısa mesafeli uçuş programdan çıkarılacak. Bu da yaklaşık 40 bin metrik ton jet yakıtına denk geliyor" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, planlanan uçuş programı düzenlemelerinin Lufthansa Grubu ağındaki karsız kısa mesafeli uçuşların sayısını azaltacağı, özellikle uzun mesafeli bağlantılar olmak üzere küresel ağın ise jet yakıtı fiyatlarındaki artış nedeniyle öncekine göre önemli ölçüde daha verimli olmak üzere sürdürüleceği kaydedildi.

Yeni yaklaşım doğrultusunda, ilk etapta günlük 120 uçuş iptalinin dün uygulamaya konulduğuna işaret edilen açıklamada, kapasite azalması dikkate alınarak gelecek aylara ilişkin orta vadeli rota planlamasının revize edileceği belirtildi.

FATİH BİROL, KITLIK RİSKİ UYARISINDA BULUNMUŞTU

Geçen hafta Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, Avrupa'nın kısa süre içinde jet yakıtı kıtlığı riskiyle karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunmuştu.

Hollanda merkezli hava yolu şirketi KLM, artan yakıt maliyetleri nedeniyle gelecek ay Avrupa içinde 160 uçuşu iptal edeceğini açıklamış, Lufthansa da maliyet baskıları nedeniyle iştiraki CityLine'ın faaliyetlerini durdurma kararı almıştı.

AB rafinerileri, jet yakıtı tüketiminin yüzde 70'ini karşılayabiliyor. Geriye kalan jet yakıtı ise özellikle Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden ithal ediliyor.

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Trump'tan İran anlaşma önerisini sunana kadar ateşkese de ablukaya da devam etme kararı
Trump'tan İran anlaşma önerisini sunana kadar ateşkese de ablukaya da devam etme kararı