Londra'daki Türk derbisinde Pegasus'lu Chelsea ile Corendon Airlines'ın ana sponsor olduğu Hull City berabere kaldı
Acun Ilıcalı'nın patronu olduğu Hull City ile Chelsea, Premier Lig'in 4'üncü haftasında karşı karşıya geldi. Londra'daki Stamford Bridge Stadyumu'ndaki maç aynı zamanda bir Türk derbisine de sahne oldu. Pegasus'un resmi havayolu partneri olduğu Chelsea ile Corendon Airlines'ın ana sponsoru olduğu Hull City, müsabakadan beraberlikle ayrıldı. Eski Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç da tribündeki yerini aldı ve Acun Ilıcalı'nın yanında maçı izledi.

Hem ekonomik güç, hem kadro kalitesi hem de küresel izlenme oranları dolayısıyla dünyanın en çok izlenen ligi olan Premier Lig, Türk derbisine sahne oldu.
STAMFORD BRIDGE STADYUMUNDAKİ MAÇ 17.00'DE BAŞLADI
Pegasus'un resmi havayolu partneri olduğu Chelsea ile Corendon Airlines'ın ana sponsor ve forma göğüs reklamı sahibi olduğu Hull City, başkent Londra'da Stamford Bridge Stadyumu'nda saat 17.00'de karşı karşıya geldi.

KERİM RAHMİ KOÇ, MAÇI ACUN ILICALI İLE BİRLİKTE İZLEDİ
Premier Lig'de ilk 3 maçında yenilmeyen ve kalesinde gol görmeyen Hull City'nin patronu Acun Ilıcalı, karşılaşmayı tribünden takip etti.
Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç da Londra'daki maçı izledi. Kerim Rahmi Koç, hemen Acun Ilıcalı'nın yanına oturdu ve maç heyecanını Acun Ilıcalı'yla birlikte yaşadı.

HULL CITY İLK YARIYI ÖNDE TAMAMLADI
Xabi Alonso'nun çalıştırdığı Chelsea maçta golü erken buldu.
Morgan Rogers, müsabakanın henüz 7'nci dakikasında takımını öne geçiren golü kaydetti: 1-0.
Stamford Bridge Stadı'na Premier Lig'de gol yemeyen tek takım ünvanıyla gelen Hull City, bu sezon kalesinde ilk kez gol gördü.
Hull City'nin yanıtı ise 28'inci dakikada geldi. Bu dakikada Chelsea savunmasının büyük hatasında Muhammed Belloumi skora dengeyi getirdi. Sol taraftan Ryan Giles'ın ceza alanına havalandırdı topun sekme mesafesini Jorrel Hato yanlış hesaplayınca, arkasındaki Belloumi sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-1.

Chelsea'nin Premier Lig'de üst üste gol yediği maç serisini 20'ye çıkaran Belloumi, Riyad Mahrez’in ardından ligde Stamford Bridge'de gol atan ikinci Cezayirli futbolcu oldu.
Hull City, 6 dakika içinde Belloumi'nin ikinci golüyle öne geçti. Sol taraftan kullanılan korner atışında, Semi Ajayi'nin kafa vuruşunda top üst direkten döndü. Pozisyonun devamında Oliver McBurnie'nin pasıyla meşin yuvarlağı önünde bulan Belloumi'nin ceza alanı çizgisinden şutunda, savunmaya da çarpan top bir kez daha Chelsea ağlarına gitti: 1-2.
Ev sahibi ekip, son bölümde beraberlik için yüklense de Hull City, soyunma odasına 2-1 üstünlükle gitti.
PEDRO, CHELSEA'NİN BERABERLİK GOLÜNÜ ATTI
54. dakikada Reece James'in kullandığı serbest vuruşta, top kaleci Tzolakis'in son anda müdahalesiyle kornere çıktı.
Hull City karşısında baskısını artıran Chelsea, 66. dakikada Pedro ile karşılığını aldı. Sol taraftan son çizgiye kadar inen Cole Palmer'ın içeri çıkardığı topu Brezilyalı futbolcu sol ayağıyla yaptığı şık vuruşla ağlara gönderdi: 2-2.

76. dakikada Reece James'in ceza yayı önünden yerden şutunda, kaleci Tzolakis yatarak topu kontrol etti.
84. dakikada Cole Palmer'ın çıkardığı topla ceza alanı sol çaprazında buluşan Rogers'ın vuruşunda, kaleci Tzolakis gole izin vermedi.
88. dakikada bu kez Emiliano Martinez, takımı adına kritik bir kurtarış yaptı. Sol taraftan arka direğe çıkarılan topa Muhammed-Ali Cho'nun vuruşunda Martinez meşin yuvarlağı kontrol etti.
Temponun hiç düşmediği iki takım arasındaki 50. randevu 2-2 berabere sona erdi.
Bu sonuçla Hull City puanını 8'e çıkararak 3'üncü sıraya yerleşirken, Chelsea de puanını 7'ye çıkardı ve 4'üncü sırada yer aldı.
Kaplanlar, ligin ilk haftasında Manchester United'ı 2-0, Coventry City'yi 1-0 yenmiş ve Aston Villa ile 0-0 berabere kalmıştı.
patronlardunyasi.com















