Dolar
38,782
0,02%
Euro
43,5695
0,50%
Sterlin
51,6956
0,35%
Bitcoin
3.991.429
0,00%
BİST-100
9.701,55
0,01%
Gram Altın
3.928,824
-0,82%
Gümüş
31,88
-1,09%
Faiz
51,75
0,00%

Kulaklara küpe olacak söz

Aydın Doğan, öyle bir söz söyledi ki bütün medya patronları örnek almalı...Aydın Doğan'ın "Bütün duvarlara asacağım" dediği söz...

06.04.2007 13:16
Haberi paylaşın
Kulaklara küpe olacak söz
16px
32px

Aydın Doğan, dün gece Demirel'in konuk olduğu B TV'ye telefonla canlı bağlanarak Gözcü olayını anlattı. Doğan'ın rahatsızlığı, gazetenin "muhalif olduğu için" kapatıldığı söylentisiydi.

Muhalefetin de bu söylentiyi kullanmaya çalıştığını belirten Doğan, Gözcü'nün zarar ettiği için kapatıldığını vurguladı.

DUVARA YAZACAK

"Gazetecilik para kazanmak için yapılmaz" sözünün artık demode olduğunu belirten Doğan, bütün gazetelerinin duvarlarına bir cümleyi asacak. Bu cümlede; "Ekonomik özgürlüğü olmayan hiçbir gazete bağımsız olduğunu iddia edemez" sözü yazacak.

Gözcü gazetesinin kapatılmasının uzun zamandır gündemde olduğunu kaydeden Aydın Doğan, sadece geçen yılki zararın 3.5 trilyona (TL) yakın olduğunu belirtti.

Doğan, "Başka neden kapatılmış olabileceğini ben anlamakta zorluk çekiyorum. Neye yorumlanmak isteniyor. Gözcü gazetesinin kapatılması Türkiye'de neyi değiştirir?" dedi.

"SİZ YUNAN TARAFTARI MISINIZ?"

Gözcü'nün kapısına kilit asılmasına neden olan diğer sıkıntı ise basımı oldu. 8 gazete ile birlikte Vatan'ın baskısını da yaptıklarını hatırlatan Doğan, "Baskı kapasitesi bakımından da epey sıkıntılara giriyorduk. Son Türkiye-Yunanistan maçını veremediğimiz için Gözcü gazetesine okurlardan anormal tepki geldi. Hatta siz Yunan taraftarı mısınız diye suçlamalar da oldu." dedi.

editörün seçtikleri
Türkiye-Florida-Malta hattında bir Tatlıcı davası
Türkiye-Florida-Malta hattında bir Tatlıcı davası#Uğur Tatlıcı