Dolar
47,1913
0,02%
Euro
53,8566
0,00%
Sterlin
63,4591
-0,05%
Bitcoin
3.067.670
-0,12%
BİST-100
14.070,98
0,64%
Gram Altın
6.077,286
-0,03%
Gümüş
56,28
-0,28%
Faiz
41,71
0,00%

İzmit Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda Başkan Fatma Kaplan Hürriyet ve CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan gözaltına alındı

İzmit Belediyesi'ne yönelik operasyon kapsamında polis ekipleri belediye binasında güvenlik önlemi aldı. Çalışanlar ile belediye yöneticilerinin binaya girişine izin verilmezken, Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan gözaltına alındı. Operasyonun kapsamına ilişkin resmi açıklama yapılmadı.

20.07.2026 05:13Güncelleme: 20.07.2026 05:15
İzmit Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda Başkan Fatma Kaplan Hürriyet ve CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan gözaltına alındı
16px
32px

Kocaeli İzmit Belediyesi'ne operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve eşinin gözaltına alındığı bildirildi.

Polis ekiplerinin belediye binası çevresinde durduğu öğrenilirken çalışanlar ve yöneticiler içeri alınmadı.

Kart basmak için binaya yaklaşan Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli de kapıların kapalı olduğunu gördü. Çalışanlar, belediye binası önünde beklemeye başladı.

Gelişmeler üzerine İzmit Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Kardeş ve Cem Güler ile Temizlik İşleri Müdürü olay yerine geldi. Ancak belediye yöneticilerinin de binaya girişine izin verilmedi.

Polisin bölgedeki güvenlik önlemleri sürerken, belediye personeli ile çevrede toplananların bekleyişi devam ediyor.

Operasyonun kapsamına ilişkin emniyet birimleri ve yetkili makamlardan henüz resmî açıklama yapılmadı.

Yerel basında yer alan haberlere göre, operasyon kapsamında CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, bu sabah evinde gözaltına alındı.

İstanbul Mali Büro tarafından alınana Ercan’ın İstanbul Vatan Emniyet’e götürülmesi bekleniyor.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet hakkında da gözaltı kararı olduğu iddia edilirken, Belsa Plaza’daki belediye binasına polis girdiği öğrenildi.

Ekiplerin Belsa Plaza’daki belediye binasında arama yapması bekleniyor.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
Metin Güneş, Metgün Enerji’ye duyduğu güveni halka arz sonrasında beş iş günü satın alma emri vererek gösterdi
Metin Güneş, Metgün Enerji’ye duyduğu güveni halka arz sonrasında beş iş günü satın alma emri vererek gösterdi#Metin Güneş