İtalya'nın rakibi Fransa
DÜNYA KUPASI'NDA SON FİNALİSTTE BELLİ OLDU. FRANSA, PORTEKİZ'İ TEK GOLLE GEÇTİ.

Dünya Kupası'nda 2. finalist bu gece belli oluyor. Ev sahibi Almanya'yı yarı final maçında saf dışı bırakan İtalya'nın rakibi Fransa-Portekiz maçı ile netleşiyor.
Hakemin düdüğü ile maç başladı. İlk atak Fransa'dan geldi.
7. Dakika İspanya adına en tehlikeli atak Ronaldo'nun pası ile buluşuan Maniche'nin sert şutu ile geldi. Maniche'nin vuruşunda top kale direğinin üzerinden auta çıktı.
18. Dakika golsüz geride kalırken Fransa adına oyunda en etkili isim yine Zidane.
Maçta 24. Dakika Fransa Ribery ile atak geliştirdi. Zidane ve Ribery paslaştı ceza alanı içine Henry'e gönderilen topu Portekiz defansı uzaklaştırdı.
26. dakika Fransa Zidane ile çıktı ceza alanı önünde Zidane düşürüldü. Hakem oyunu devam ettirdi.
28. Dakika Fransa atağını Ribery başlattı ceza alanı içine verdiği topla Henry buluştu kale içine yapılan ortaya Portekiz kalecisi sahip oldu.
33. Dakika Henry'nin düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı Zidane gole çevirdi ve Fransa öne geçti. Fransa : 1 Portekiz: 0
38. Dakika Ronaldo ceza alanı dışından topu sürdü ceza alanı içine kadar girdi vuruşunda top kalenin üzerinden auta çıktı.
Maçın ilk yarısını Fransa 1-0 önde bitirdi.
Maçta 2. yarı
Fransa ikinci yarıya daha etkili başladı.
46. Dakikada Henry ile golü deneyen Fransa bir dakika sonra da Ribery'nin şutu ile kaleyi yokladı.
53. dakika Portekiz'den Pauleta ceza alanı içinde rakibini geçti ve kaleye gönderdiği sert şut yan ağlarda kaldı.
Maçta 68. dakikika geride kalırken Fransa'nın 1-0'lık avantajı sürüyor.
Portekiz'de Pauletta oyundan alındı Sabroza oyuna girdi.
Fransa'da ise Malauda oyundan alındı Wiltord oyuna girdi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yasadışı bahis operasyonu sonucu 8 şirketine el konulan ve kayyım atanan Papara ile ilgili açıklama yaptı. Merkez Bankası'nın açıklamasında, "İlgili Kurumlarla eşgüdüm içerisinde yürütülecek bu süreçte, Kuruluş nezdindeki ödeme işlemlerine geçici olarak günlük limitler uygulanacaktır. Ödeme hizmeti kullanıcılarının ödeme ve elektronik para kuruluşlarındaki fonları bankalar nezdindeki koruma hesaplarında güvence altındadır" denildi.
#Merkez BankasıDünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, son yıllarda daha sık görünür hale gelen müsilaja (deniz salyası) dikkati çekmek için tek nefesle Marmara'nın derinliklerine daldı.