Dolar
49,9733
0,07%
Euro
55,9948
0,52%
Sterlin
67,0837
0,17%
Bitcoin
3.834.297
-1,28%
BİST-100
10.961,67
1,88%
Gram Altın
6.334,199
1,80%
Gümüş
50,48
2,76%
Faiz
39,55
-0,18%

İngiliz haber ajansı Reuters, ABD'nin İran'ı 24 saat içinde vurabileceğini yazdı

İngiliz haber ajansı Reuters, Avrupalı iki yetkiliye dayandırdığı haberinde, ABD'nin 24 saat içerisinde İran'a yönelik askeri müdahale gerçekleştirebileceğini yazdı.  ABD, Katar'daki üssü El-Udeyd'de görevli personelin bir kısmını tahliye ederken İngiltere de Katar'daki askerlerini geri çekme kararı aldı.

14.01.2026 18:57 • Güncelleme: 14.01.2026 20:01
Haberi paylaşın
İngiliz haber ajansı Reuters, ABD'nin İran'ı 24 saat içinde vurabileceğini yazdı
16px
32px

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Batılı bir askeri yetkili, tüm işaretlerin ABD'nin İran'a saldırısının yakın olduğunu gösterdiğini söyledi. Avrupalı iki yetkiliye göre ise ABD İran'ı 24 saat içinde vurabilir. 

ABD'li bir yetkili yaptığı açıklamada, üst düzey bir İranlı yetkilinin Washington'un saldırısı durumunda Tahran'ın komşu ülkelerdeki Amerikan üslerini vuracağı konusunda uyardığını söylemesinin ardından, ABD'nin Ortadoğu'daki üslerinden bazı personeli geri çektiğini belirtti. 

ABD, KATAR'DAKİ ÜSSÜNDE GÖREVLİ PERSONELİN BİR KISMINI TAHLİYE ETTİ

ABD'nin Katar'daki üssü El-Udeyd'de görevli personelin bir kısmına, bu akşama kadar ayrılmaları tavsiye edildi. Reuters'a göre ABD'nin bu hamlesinin nedeni Ortadoğu'da artan bölgesel gerilime karşı bir önlem. Daha sonra yapılan açıklamada ABD'nin bölgedeki tüm “kilit üslerden” personal çektiği belirtildi. 

İNGİLTERE DE KATAR'DAKİ ASKERLERİNİ GERİ ÇEKME KARARI ALDI

İngiliz medyasındaki habere göre, ABD'nin ardından İngiltere de Katar'daki El-Udeyd Hava Üssü'ndeki askerlerini çekme kararı aldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Savunma Bakanlığı Sözcüsü, güvenlik nedeniyle asker konuşlandırma ve çekme kararlarıyla ilgili detay paylaşmayacaklarını belirtti. Sözcü, önceliklerinin her zaman personelin güvenliği olduğunu, buna askerlerin geri çekildiği durumların da dahil olduğunu aktardı.

Güney Kıbrıs'taki İngiliz hava üssünden bir tanker uçağın Katar'daki üsse doğru yola çıktığı bilgisi de haberlerde yer aldı.

İTALYA, İRAN'DAKİ VATANDAŞLARINA ÜLKEYİ TERK ETMELERİ ÇAĞRISI YAPTI

İtalya Dışişleri Bakanlığı, İran'dan ayrılma imkanı olan İtalyan vatandaşlarına bu ülkeyi terk etmeleri yönünde çağrı yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani’nin başkanlığında bakanlık binasında, Savunma Bakanlığı, güvenlik birimleri, İtalya'nın Tahran Büyükelçisi ile mevcut krizden etkilenen ilgili başkentlerdeki diğer büyükelçilerle İran’daki gelişmelere yönelik bir kriz toplantısı gerçekleştirildi.

Açıklamada, "Öncelikle gerginliğin tırmanması halinde askeri müdahalenin potansiyel hedefi olabilecek, İran ve Körfez ülkelerinde bulunan İtalyan vatandaşlarının durumuna ilişkin bir değerlendirme yapıldı. İtalya Dışişleri Bakanlığı, İran’daki İtalyan vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri yönündeki çağrısını teyit etmekte ve güçlü biçimde yinelemektedir" ifadeleri kullanıldı.

İran'da çoğunluğu Tahran'da olmak üzere yaklaşık 600 İtalyan bulunduğu belirtilen açıklamada, İtalyan büyükelçiliğinin vatandaşlarının durumunu yakından takip ettiği kaydedildi.

patronlardunyasi.com

 

benzer haberler
Çek milyarder Michal Strnad’ın 30 milyar euroluk teklifine, Ray-Ban mirasçısı Leonardo Maria Del Vecchio’dan karşı atak
Çek milyarder Michal Strnad’ın 30 milyar euroluk teklifine, Ray-Ban mirasçısı Leonardo Maria Del Vecchio’dan karşı atak