Dolar
49,6987
0,06%
Euro
55,6699
-0,10%
Sterlin
66,5805
-0,15%
Bitcoin
4.002.785
-0,63%
BİST-100
11.116,99
-0,92%
Gram Altın
6.386,922
-0,62%
Gümüş
53,96
-1,19%
Faiz
39,54
0,00%

Harput evleri kiraya verilecek

Harput'taki kullanılmayan evler, restorasyon yapılması şartıyla 49 yıllığına kiraya verilecek.

23.11.2007 09:16 •
Haberi paylaşın
Harput evleri kiraya verilecek
16px
32px

 Elazığ Belediyesi, kentin eski yerleşim yeri olan Harput'taki kullanılmayan evleri, restorasyon yapılması şartıyla 49 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle kiraya verecek.

Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Harput'taki eski ev ve konakları satın aldıklarını söyledi. Harput'un binlerce yıllık bir tarihe sahip olduğunu; kalenin, kilisenin, camilerin, medreselerin, han ve hamamların hala ayakta durduğunu ifade eden Selmanoğlu, bu yapıların yeniden tarihe kazandırılması için proje hazırladıklarını bildirdi.

Eski konak ve evlerin, yap işlet devret modeliyle 49 yıllığına kiraya verilmesi için Belediye Meclisi'nde karar aldıklarını ifade eden Selmanoğlu, şöyle dedi: ''Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanlığı görevindeyken ilimizi ziyareti sırasında, bir konağın Bakanlık tarafından restore edileceğini söylemişti. Adalet Bakanlığı ile gerekli yazışmaları yaptık. 15 gün önce Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığı, fizibilite raporlarını ve evrakı istedi.

Belgeleri gönderdik, sonucu bekliyoruz. Harput'taki bir konağın Adalet Bakanlığı tarafından restore edilmesi konusunda umutluyuz. Talip olanlara Harput'un karakterini taşıyan evleri ve konakları turizm amaçlı 49 yıllığına kiraya vereceğiz. Tek şartımız, bu evlerin Harput'un misyonuna uygun şekilde restore edilmesidir.''

HARPUT'UN KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI

 Selmanoğlu, Harput'un girişindeki 6 evin istimlak işlemlerinin tamamlandığını ifade ederek, koruma amaçlı imar planı yapılmasının önemine de değindi.

Selmanoğlu, ''Bu plan yapıldıktan sonra yolların konumu, evlerin nereye yapılacağı belli olacak. 2 yıldır bu planla uğraşıyoruz. Bu ayın sonunda planın Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu'ndan geçeceğini düşünüyoruz. Harput'un yeniden ihya edilmesi, ayağa kalkması ve tarihe yeniden hediye edilmesi için çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

editörün seçtikleri
Vestel’de 400 milyon dolarlık varlık satışı planı nasıl işleyecek, hangi varlıklar satılacak, borçlar nasıl yapılandırılacak?
Vestel’de 400 milyon dolarlık varlık satışı planı nasıl işleyecek, hangi varlıklar satılacak, borçlar nasıl yapılandırılacak?#Zorlu Grubu