Alman gazetesi: Türkiye insansız hava araçlarının gücüne güveniyor

Alman gazetesi: Türkiye insansız hava araçlarının gücüne güveniyor

Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung, manşetine Türk yapımı İnsansız Hava Aracı’nı taşıdı. Yazılan habere, “Türkiye tamamen insansız hava araçlarına güveniyor” başlığı atıldı.

Alman gazetesi: Türkiye insansız hava araçlarının gücüne güveniyor
16px
24px
15.01.2024 09:43
ABONE OLgoogle

Türk savunma sanayi şirketi TUSAŞ tarafından tasarım ve geliştirme çalışmalarına devam edilen turbofan motorlu, gövde içinde silah sistemleri barındıran, yüksek yük taşıma kapasiteli, stealth, kuyruksuz bir insansız savaş uçağı projesi olan Anka-3 Alman basınına konu oldu.

İşte Alman basınında yer alan ‘Yeni Model: Anka-3’ başlıklı haber:

TÜRKİYE İHA GÜCÜNE DÖNÜŞTÜ

Batı'nın silah ihracat yasaklarının etkisiyle Türkiye bir insansız hava aracı gücüne dönüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anka-3'ün ilk uçuşunu sosyal medya hesabından paylaştı. Erdoğan, uçağın "ileri teknolojisiyle" ülke savunmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

SİLAH İHRACATI YÜZDE 27 ARTTI

Türkiye, insansız hava araçları üretiminde son yıllarda büyük bir başarı elde etti. Silah ihracatı 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 27 oranında arttı. İhracatın üçte birini drone üreticisi Baykar'ın en çok satan iki ürünü Bayraktar-TB2 ve Bayraktar Akıncı oluşturdu.

BAE İLE ANLAŞMA YAPTI

Erdoğan, insansız hava araçlarını, "Türkiye'nin Yüzyılı"nı sembolize edecek dizayn ettirdi. Erdoğan, ihracatlarını özellikle stratejik ortaklarla ittifakları güçlendirmek için kullandı. Suudi Arabistan'a Akıncı insansız hava araçları için bir tedarik ve üretim sözleşmesi imzaladı. Birleşik Arap Emirlikleri ile de bir insansız hava aracı anlaşması yaptı. Türkiye bugüne kadar 26 ülkeye savaş ve keşif uçağı sattı. Bunlar arasında Polonya gibi NATO ülkeleri de var. Yedi ülkeyle daha tedarik sözleşmesi imzalandı.

SAVAŞ UÇAKLARINA BÜYÜK ÖLÇÜDE GÜVENİYOR

Türk insansız hava araçları, Amerikan insansız hava araçlarından daha ucuz ve daha az kısıtlamaya tabi. Savaş alanındaki başarıları, TB2'nin ününe katkıda bulundu. Türkiye ayrıca Irak ve Suriye'deki askeri operasyonlarında savaş uçaklarının kullanımına büyük ölçüde güveniyor.

KENDİ ‘KAAN’ SAVAŞ UÇAĞINI TASARLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın 97. kuruluş yıldönümünde İnsansız Hava Araçları’nın önemini vurguladı. Türkiye, yasaklara rağmen kendi insansız hava araçları üretimini geliştirdi. İsrail, 2010'da Türkiye'ye insansız hava araçları satmayı durdurduktan sonra, Türkiye kendi Kaan savaş uçağını tasarladı. Kaan'ın ilk uçuşu, Anka-3 adlı yeni bir hayalet savaş uçağı ile aynı zamanda yapılacaktı. Ancak proje ertelendi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde