Dolar
48,3164
0,04%
Euro
56,3249
0,60%
Sterlin
65,5094
0,47%
Bitcoin
3.870.984
3,80%
BİST-100
13.915,04
-0,96%
Gram Altın
6.957,866
2,11%
Gümüş
66,62
1,95%
Faiz
39,55
0,00%

Gülistan Doku soruşturması jandarmaya da sıçradı, eski jandarma komutan yardımcısı ve eşi tutuklandı

Tunceli'de 2020 yılından bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında sıcak bir adli gelişme yaşandı. Soruşturmanın 5. dalga operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen eski Tunceli İl Jandarma Komutan Yardımcısı Ali Kahraman ile eşi Burçin Hızlı Kahraman tutuklanarak cezaevine gönderildi.

03.09.2026 13:44Güncelleme: 03.09.2026 13:47
Haberi paylaşın
Gülistan Doku soruşturması jandarmaya da sıçradı, eski jandarma komutan yardımcısı ve eşi tutuklandı
16px
32px

Türkiye'nin yakından takip ettiği Gülistan Doku dosyasında, Erzurum ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda yürütülen soruşturma derinleşmeye devam ediyor. Yürütülen son operasyon dalgasıyla adli makamlara sevk edilen kritik isimler hakkında tutuklama kararı çıktı.

Erzurum Adliyesi’ne getirilen şüphelilerden eski Tunceli İl Jandarma Komutan Yardımcısı Ali Kahraman ve eşi Burçin Hızlı Kahraman çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Zanlılardan 1’i adli kontrol şartıyla, 2’si ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Başsavcılık, adli kontrol kararına da itirazda bulundu.

TUTUKLU SAYISI 32'YE YÜKSELDİ

Son tutuklamalarla birlikte dosya kapsamında tutuklanan sanık sayısı 32'ye ulaştı. Soruşturmanın 5. dalga operasyonunda eski komutan yardımcısı ve eşinin yanı sıra polis dalgıçlar ile daha önce tutuklanan güvenlik korucusu Fatih Ö'nün aile fertlerinin de aralarında bulunduğu toplam 10 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamındaki adli süreç devam ediyor.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
Türkiye'nin ‘Müthiş Türk Kızı’ olarak tanıdığı Hafize Gaye Erkan'ın adı skandallarla anılan manşetlerde
Türkiye'nin ‘Müthiş Türk Kızı’ olarak tanıdığı Hafize Gaye Erkan'ın adı skandallarla anılan manşetlerde#Hafize Gaye Erkan