Dolar
49,9501
0,12%
Euro
55,8282
0,11%
Sterlin
66,9671
0,31%
Bitcoin
3.812.141
-2,87%
BİST-100
10.759,56
-3,64%
Gram Altın
6.239,766
-3,27%
Gümüş
49,37
-5,31%
Faiz
39,62
0,46%

Mali sıkıntılarla gündemde olan Kontrolmatik'e kayyım atanan TMSF yönetiminin ilk tespitleri: Şirketin tesislerinde faaliyetler sürdürülemez durumda

Kontrolmatik'in KAP açıklamasında, TMSF tarafından oluşturulan yeni yönetimin ilk tespitleri duyuruldu. Şirket ve iştiraklerinin tesislerinde ciddi idari ve finansal sorunlar bulunduğu, çalışanların büyük çoğunluğunun ayrıldığı veya işten çıkarıldığı ve faaliyetlerin mevcut koşullarda sürdürülemediği açıklandı.

30.10.2026 18:32 • Güncelleme: 30.10.2026 18:36
Mali sıkıntılarla gündemde olan Kontrolmatik'e kayyım atanan TMSF yönetiminin ilk tespitleri: Şirketin tesislerinde faaliyetler sürdürülemez durumda
16px
32px

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF), mali sıkıntılar, borç yapılandırma görüşmeleri ve üretime ara veren Pomega tesisiyle gündemde olan Kontrolmatik’e 26 Ekim Pazartesi günü kayyum olarak atandı. 

KONTROLMATİK'TEKİ YENİ YÖNETİM KURULU BELLİ OLDU

Kontrolmatik Teknolojileri Enerji ve Mühendislik A.Ş., kayyum olarak atanan TMSF yönetiminin belli olduğunu duyurdu. 

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada sadece yönetimle ilgili bilgi paylaşılmadı. Şirketin ve iştiraklerinin tesislerindeki ciddi idari ve finansal sorunlarla ilgili tespitler de açıklamada yer aldı. 

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı sonrasında şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığına Enis Güçlü Şirin, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Cüneyt Ardağ, Yönetim Kurulu üyeliklerine Melek İnceköse İmert, Erdinç Perçemli, Ertuğrul Atik, Ercan Doğan ve Tarık Ziyad Koçkaya atandı. 

Kontrolmatik açıklamasında yönetim kurulunun 'titizlikle' ve 'ivedilikle' çalışmalarına başladığının altı çizildi. Yönetim kurulunun tespitlerine ilişkin de bilgilere yer verildi. 

'FAALİYETLER SÜRDÜRÜLEMEZ DURUMDA'

Şirket ve iştiraklerinin tesislerinde ciddi idari ve finansal sorunlar kaydedildi.

Açıklamada "Şirkette yapılan ilk tespitlere göre ilgili kurum ile bağlı ortaklık/iştiraklerine ait tesis ve fabrikalarda idari ve finansal problemler yaşandığı, şirketin içinde bulunduğu maddi sıkıntılar nedeniyle çalışan personelin büyük çoğunluğunun işten ayrıldığı ya da çıkarıldığı, bu sebeplerle faaliyetlerin mevcut şartlar altında sürdürülemediği görülmüştür" denildi. 

Borsa İstanbul’da enerji depolama sistemleri, elektrik şebekeleri, otomasyon ve endüstriyel teknoloji alanlarında faaliyet gösteren Kontrolmatik'in 300 binden fazla küçük ortağı bulunuyor. 

Çeşitli mali zorluklar içinde olan şirketin hisse değeri 50 liradan 2 liraya kadar geriledi. 

PAYLARI YAKIN İZLEME PAZARI'NA ALINMIŞTI

Şirketin borçlarının yeniden yapılandırılması için bankalarla görüşmeler devam ediyor. Bankalar şirkete destek veriyor ve çözüm arayışları sürüyor.

Borsa İstanbul haziran ayında Kontrolmatik Teknoloji paylarının Yakın İzleme Pazarı’na alınmasına karar vermişti.

Şirket 4 Eylül’de vadesi gelen 100 milyon TL nominal tutarlı finansman bonosunun anapara ve kupon ödemesinin gerçekleştirilemediğini duyurmuştu.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
TOKİ, Bodrum Gündoğan’daki beş taşınmazın fiyatını dört ayda 1,3 milyar lira düşürdü, peşinatı yüzde 35’ten 20’ye indirdi
TOKİ, Bodrum Gündoğan’daki beş taşınmazın fiyatını dört ayda 1,3 milyar lira düşürdü, peşinatı yüzde 35’ten 20’ye indirdi#TOKİ