Dolar
38,2379
0,28%
Euro
43,7186
0,18%
Sterlin
50,6842
0,00%
Bitcoin
3.259.732
0,70%
BİST-100
9.317,24
-0,84%
Gram Altın
4.084,302
-0,12%
Gümüş
32,6
-0,60%
Faiz
48,35
0,00%

'Genel Müdür maaşıyla bu servet nasıl oldu?' davası

Çuhadaroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çuhadaroğlu, 33 yıl birlikte çalıştığı Genel Müdürü Özkan Özdemir'e 500 milyar lirayı zimmetine geçirdiği gerekçesiyle dava açtı. Çuhadaroğlu'nun gerekçesi...

08.10.2005 00:00
Haberi paylaşın
'Genel Müdür maaşıyla bu servet nasıl oldu?' davası
16px
32px

Çuhadaroğlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çuhadaroğlu 33 yıl birlikte çalıştığı genel müdürü Özkan Özdemir hakkında 500 milyar lirasını zimmetine geçirdiği gerekçesiyle tazminat davası açtı. Ahmet Çuhadaroğlu ayrıca savcılığa eski genel müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Genel müdürün eşi muhasebede çalıştı

Ahmet Çuhadaroğlu'nun avukatı Ünal Güler tarafından Şişli Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan davanır dilekçesinde olaylar şöyle anlatıldı:

"4 Nisan 1971'de Çuhadaroğlu Holding'te işe başlayan Özkan Özdemir, çeşitli kademelerde çalıştıktan sonra genel müdürlüğe yükseldi. Özdemir'in eşi de holdingin muhasebe departmanın da çalıştı. Çuhadaroğlu yoğun iş temposu nedeniyle, eşi ve oğlu adına Hazine bonolarının alım, satım, faiz, vade, itfa işlemlerinin tamamını yıllar içerisinde güvenini kazanan Özkan, Özdemir'e bıraktı. Özdemir, fonları yönetirken 500 milyar lirayı hesabına aktararak zimmetine geçirdi."

Dilekçede, bu olayların Şişli Vergi Dairesi'nce yapılan vergi takibi sırasında şirket muhasebecisi Ömer Çalşimşek tarafından yapılan incelemeyle ortaya çıktığı hatırlatılarak, 13 Ocak 2004'te iş akdi feshedilen Özkan Özdemir'in paranın kendisinde olduğunu inkar etmeyerek arkadaşlarına bu paranın kendisine başarı primi olarak verildiğini söylediği anlatıldı. Ancak kâr oranı göz önüne alındığında bu paranın başarı primi olarak verilmesinin mantık dışı olduğunun belirtildiği dilekçede, Özdemir'in savunmasının tutarsız olduğu kaydedildi.

2 BMW'si ve bir Cherokee'si de şüpheleri artırdı

Dilekçede, davacı Çuhadaroğlu'nun genel müdür Özdemir'e ödediği maaşların belli olduğu ifade edilerek, "Bu durumun açıklığına rağmen davalı Beykoz Konakları'nda bugün yaklaşık 1-1.5 milyon dolar bedelli villada ikamet etmektedir. Ayrıca Esenyurt'ta asma katlı dükkan, Göztepe'de bir dairenin de sahibidir. Çeşitli bankalarda hesapları bulunmaktadır. Ayrıca iki BMW ve bir Grand Çherokee Jeep'i vardır. Davalı bir genel müdür, serveti yanında müvekkilimin yaşam tarzının çok üzerinde lüks bir hayat sürmektedir. Bu nedenle müvekkilimin haberi olmadan genel müdürünün kendisinden daha çok para aldığı yönünde ciddi şüpheleri vardır" denildi.

3.2 trilyonluk Hazine bonosu aldı, 100 milyarı kendisine kaldı

Çuhadaroğlu'dan davalının malvarlığına geçirildiği iddia edilen bono işlemleri şöyle:

* Ahmet Çuhadaroğlu'nun 6 Mart 2002 itfa tarihli Hazine bonolarından 3.2 trilyonluk alım yapıldı. 2 ayrı bankadan 3.1 trilyona tahsil edilen bonoların 100 milyarlık kısmı Özdemir'e kaldı.
* Ahmet ve Sevim Çuhadaroğlu, 6 Şubat 2002 tarihinde 2.4 trilyonluk alım yaptı. Ancak itfa tarihi 5 Şubat 2003'te yapılan tahsilat 2.3 trilyon lira. 100 milyar lira Özdemir'in hesabına geçti. Ayrıca Özdemir aynı tarihte kaynağı belli olmayan 400 milyarlık Hazine bonosu alımı yaptı. * 9 Nisan 2003 vadeli bonodan Çuhadaroğlu toplam 6 trilyonluk aldı. İtfa tarihinde toplam 5.9 trilyon lira ödendi. Kupürlerden 100 milyarlık kısmı Özdemir'in şahsi hesabına aktarıldı.
* 5 Şubat 2003 tarihinde 28 Ocak 2004 itfa tarihli 3.6 trilyonluk hazine bonosu aldı. Aynı gün Özdemir ise kaynağı belli olmayan para ile kendisi için 625 milyarlık aynı bonodan aldı. Vade tarihinde Çuhadaroğlu'na 3.5 trilyon, Özdemir'e ise 725 milyar lira dönüşüm oldu. 100 milyar lira davalının Hazine bonosuna eklenerek 725 milyar lira olarak tahsiline olanak verdi.
* Ahmet Çuhadaroğlu 28 Mart 2004 tarihli Hazine bonolarından 3.4 trilyonluk, Özdemir ise ise 600 milyarlık aldı. Çuhadaroğlu'na 3.3 trilyon ö