Dolar
36,6871
0,43%
Euro
39,932
0,50%
Sterlin
47,4943
0,18%
Bitcoin
3.074.853
0,84%
BİST-100
10.873,85
0,31%
Gram Altın
3.530,243
0,70%
Gümüş
33,77
-0,04%
Faiz
39,51
0,36%

Galatasaray Trabzon'a patladı

HAFTANIN DERBİSİNDE GALATASARAY TRABZON'U 4-1 YENDİ, LİDERLİĞİNİ KORUDU.

02.10.2005 21:49
Haberi paylaşın
Galatasaray Trabzon'a patladı
16px
32px

       Turkcell Süper Ligi'nde Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 mağlup ederek liderliğini korudu.
     
     İlk yarı

      21. dakikada soldan Orhan'ın yaptığı ortada altıpas önünde topa iyi yükselen Hakan, Tolga'nın kalesini zamansız terketmesinden de yararlanarak aşırma bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-0.
      23. dakikada Hasan'ın sağdan ceza alanına gönderdiği ortada topa yakın mesafeden şık bir kafa vuruşu yapan Heinz, fileleri havalandırarak skoru 2-0'a taşıdı.
      28. dakikada Heinz'in ara pasında ceza alanının sağ çaprazında topla buluşan Ümit, dar açıya karşın oldukça sert bir vuruş yaparak, Tolga'nın kapattığı köşeden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve farkı 3'e çıkarttı: 3-0
      38. dakikada hızla Trabzonspor ceza alanına giren Necati, savunma bloğunun yetişmesine karşın şık çalımların ardından sol çaprazdan yaptığı vuruşta, meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlara gönderdi: 4-0.
      41. dakikada Yattara, Orhan'dan kaptığı topu uygun durumdaki Mehmet'e gönderdi. Mehmet, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 4-1.
      Karşılaşmanın ilk yarısı, Galatasaray'ın 4-1 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

İkinci dakika daha sakin başladı. Galatasaray'da 4-1'lik skorun rahatlığı görülüyor. Trabzonspor, Galatasaray kalesinde etkili olmaya çalışıyor.

57'inci dakika Yatatra'nın ortasına Eller vurdu. Top az farkla auta gitti.

Mecidiyeköy'de yağmur hızlandı. Maç yoğun yağış altında oynanıyor.

60'ıncı dakika geride kalırken tribünlerdeki Galatasaray ve Trabzonspor taraftarları arasında sürtüşme yaşandı. Çevik kuvvet kısa sürede olaylara müdahale etti.

 

Galatasaray ataklarını hızlandırdı. 66'ıncı dakikada Heinz'in pasında topla buluşan Necati Ateş mutlak pozisyondan yararlanamadı.

Trabzonspor defansta açıklar verirken Galatasaray bu kez Hasan Şaş ile atağa kalktı. Bu futbolcu topu en uç noktadaki Hakan Şükür'e açtı. Kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan golcü futbolcu mutlak gol şansından faydalanamadı.

75'inci dakikada Hakan yine Tolga ile karşı karşıya kaldı. Tecrübeli golcü yine topu auta attı.

Karşılaşmanın geriye kalan dakikalarında başka gol olmayınca, Galatasaray zor geçeceği beklenen maçta sahadan 4-1 galip ayrılmayı bildi. Ve liderlik koltuğundaki yerini korudu.

Maçtan notlar
    
Galatasaraylı taraftarlar, UEFA Kupası'na 1. turda veda eden takımlarına küstü. Sarı-kırmızılı takımın Trabzonspor ile yaptığı zorlu lig maçına ilgi göstermeyen taraftarlar, maç öncesinde lider durumda bulunan takımlarını yalnız bıraktı. Özellikle yeni açık tribünde büyük boşluklar göze çarparken, karşılaşmayı yaklaşık 12 bin taraftar izledi. 
      
      PROTEST