Ferrero hakkında yürütülen soruşturma sonlandırıldı: Peki Ferrero, Rekabet Kurulu'na hangi taahhütleri verdi?
Rekabet Kurulu, Ferrero hakkında yürütülen soruşturmanın alınan taahhüt üzerine sonlandırdığını bildirdi. Ferrero ise verilen taahhütlerin detayını açıkladı.

Rekabet Kurulu, Ferrero hakkında yürütülen soruşturmanın alınan taahhüt üzerine sonlandırdığını bildirdi. Ferrero ise verilen taahhütlerin detayını Bloomberg HT’den İrfan Donat’a açıkladı.
Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ, haklarında yürütülen soruşturmayı Rekabet Kurulu’nun, şirketten alınan taahhüt üzerine sonlandırdığını açıkladı.
Konuya ilişkin Rekabet Kurumunun internet sitesinde yapılan duyuruda, "Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ hakkında yürütülen soruşturma, teşebbüs tarafından getirilen ve Kurul tarafından kabul edilen rekabetçi endişeleri gideren taahhütler üzerine sona erdirildi" denildi. Herkes, söz konusu açıklamanın ardından Ferrero'nun Rekabet Kurulu'na verdiği taahhütlerin detaylarını merak etti.
MÜDAHALE REFERANS FİYATININ ALTINDA KABUKLU FINDIK ALIMI YAPMAYACAK
Ferrero firması ise konuya ilişkin olarak açıklamada bulundu.
Ferrero'dan yapılan açıklamada, "Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Tic. AŞ, hakkında açılan soruşturmanın sonlandırılmasını memnuniyetle karşılamaktadır. Türkiye’de müdahale referans fiyatının altında kabuklu fındık alımı yapmayacağını ve piyasanın verimliliğini destekleyeceğini taahhüt etmektedir” ifadelerine yer verildi.
NE OLMUŞTU?
Hatırlanacağı üzere Rekabet Kurulu, Ferrero International SA ve iştiraklerinin fındık pazarında, üretimden itibaren, alım, kırım ve ihracat aşamasına kadar tüm seviyelerdeki eylemleriyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri iddiasına yönelik soruşturma açmıştı.
patronlardunyasi.com