Dolar
48,9586
0,06%
Euro
55,741
0,14%
Sterlin
64,9443
0,28%
Bitcoin
4.156.160
0,82%
BİST-100
12.899,35
0,09%
Gram Altın
6.745,791
0,33%
Gümüş
64,33
0,77%
Faiz
40,24
0,00%

Fenerbahçe'nin Olağan Mali Genel Kurul'unda konuşan Aziz Yıldırım'dan 'Fenerbahçe'nin mallarına çöktürmem' çıkışı

Fenerbahçe'nin Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'ndaki Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'na Aziz Yıldırım ile Sadettin Saran dönemi yöneticilerinden İlker Alkun arasındaki "Parayı yediniz" tartışması damga vurdu.

27.09.2026 09:26 • Güncelleme: 27.09.2026 09:35
Fenerbahçe'nin Olağan Mali Genel Kurul'unda konuşan Aziz Yıldırım'dan 'Fenerbahçe'nin mallarına çöktürmem' çıkışı
16px
32px

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, genel kurul toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı başladı. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'ndaki toplantıda Fenerbahçe Kulübü Denetim Kurulu Başkanı Mehmet Vodina, kulübün mali durumuna ilişkin bilgiler verdi.

Kulübün varlıkları ve borcuyla ilgili raporu okuyan Vodina, Fenerbahçe'nin kısa vadeli yükümlülüklerinin 17 milyar 265 milyon lira, uzun vadeli yükümlülüklerinin ise 10 milyar 556 milyon lira olduğunu belirtti.

"PARAYI YEDİNİZ" TARTIŞMASI

Orhan Demirel'in konuşmasını yaptığı sırada kısa süre bir gerginlik yaşandı. Demirel'in açıklamalarının ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Parayı yediniz!" diyerek tepki gösterdi.

Fenerbahçe'de Saddettin Saran yönetiminde İlker Alkun, Aziz Yıldırım'a yanıt vererek "Neyi yedik Sayın Başkan? Çıkıp anlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: TAKIMI ŞAMPİYON BIRAKACAĞIM

Aziz Yıldırım, “Söz verdik takımı Şampiyonlar Ligine götürdük, şimdi de sırada şampiyonluk var. Bu sene bu takımı şampiyon yapacağız göreceksiniz. Seneye şampiyon yaparak başkanlığı bırakacağım, bunu bilin! Şampiyon yapacağım!” dedi.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

“En-Nesyri 8 milyon gelmiş, En-Nesyri'yi Sayın Ali Koç 19 milyon 500 bin euroya satın almış. 2.950 taksitlerle 6 milyon bonservisi ödenmemiş. Nisanda taksiti geliyor, ödemiyorsunuz. FIFA'dan bize yazı geliyor, Haziran 15'te. Hepsi belgeli. Bize getiriyorlar, 'Ödememiz lazım' ödüyoruz. Ne kadar para ödedim anlatacağım, ne kadar para girdi. UEFA yazışmalarını anlatacağım. Ödemiyorsunuz ceza geliyor. Bir tanesi de yeni, birincisini ödedim, ikincisini de pazar günü gönderdik, problem değil. 6 milyonu ben ödüyorum bak. Parayı aldınız yediniz."

Fenerbahçe Başkanvekili Barış Gçktürk ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Mali tabloları incelediğimizde 2025/26 sezonunda gelir-gider açısında korkunç bir tablo ortaya çıkıyor. 31 Mayıs 2024'ten sonra borç yükünün arttığını görüyoruz. 31 Mayıs 2024'te borç toplamı 398 milyon eurodur. Bu borç 31 Mayıs 2025 tarihinde 486 milyon euroya ulaşmış ve 21 Eylül 2025'te 592 milyon euroya ulaşmış. Bu bilgiler bizden önceki yönetim kurulu raporlarında mevcuttur. Bu raporları biz hazırlatmadık."

"Bizim Fenerbahçe tarihimizin en büyük aktif kayıplarının yaşandığı dönemi konuşuyoruz. Bu döneme istinaden rakamlara bakalım. Kulübümüzün euro cinsinden geliri 457 milyon euro olmasına rağmen bir yılda harcanan para 611 milyon euro. Fenerbahçe tarihinin en yüksek harcamasının yapıldığı sezon. Açık yaklaşık 180 milyon euro. Peki daha kötü ne olmui Ataşehir, Kayışdağı arazisinden gelen kaynak üçüncü sermaye artışından gelen kaynak. Bunların toplamı 132 milyon euro. Biz bu aktifleri kaybettik. Biz Fenerbahçe tarihinde geri dönülemeyecek şekilde iki tane arsamızı ve bedelli sermaye artışından gelen olağanüstü kaynağımızı kaybettik."

"Toplam borç yükü azalmadı. Burada astronomik rakamlara ulaşmış durumdayız. Harcanan 132 milyon euroya rağmen bırakılan toplam borç 524 milyon euro. Bunları bilmiyor muydunuz diyebilirsiniz, bu kadarını bilmiyorduk. Ama her şeye hazırlıklı geldik."

"Chobani Stadyum isim ve forma geliri 24 milyon euro erken alındı, Adidas gelirlerinden 8 milyon euro erken alındığını görüyoruz. Passolig 5 yıllık taahüt vererek bu bonustu diyorlar, 4.5 milyon euro kısmını temlik etmişsiniz. Nasıl bir bonus bu?"

"NEDEN ALİ KOÇ'TAN ALDIĞINIZ BORCU SÖYLEMİYORSUNUZ?"

Kürsüye çıkan Aziz Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

"Herkes her şeyi bilecek. Anlatacağım her şeyi. 1 sene sonra şampiyon yaparak bırakacağım, bunu bilin! Şampiyonlar Ligi'ne katılacağız dedim, bu arkadaşlar hepsini başardı. 'Bu takım yetersiz' dediler. Vah canım... E yeterliymiş! Biz bir aileyiz. Kavga varsa burada yaparım. Yahu paraları yemişsiniz. En-Nesyri'yi Sayın Ali Koç satın almış. 6 milyon euro daha bonservisi ödenmemiş. Nisan ayında taksiti geliyor, ödemiyorsunuz. FIFA'dan 15 Haziran'da yazı geldi. Ödedik. Ödemiyorsunuz, ceza geliyor. Birinci taksiti ödedik, ikinciyi de pazartesi göndereceğiz. Problem değil. Ama bak 6 milyon euro'sunu ben ödüyorum. 8 milyon euro'sunu götürdünüz! Nereye harcadınız? Erkek gibi söyle... Biraz cesaretli yürekli olun. Niyetimi bozuyorsun, abdesti değiştireceğiz yani ha. Haberiniz olsun. Tamam mı? Yanlış yapıyorsun Orhan!"

"Cherif'i sattık. Hasan Çetinkaya, Cihan Kamer ve Oğuz Çetin'e teşekkür ediyorum. Gittiği yerde de daha oynayamıyor. 18 milyon euro da ödenecek parası var. Gelen para ile de onu ödeyeceğiz. Tüzüğe bununla ilgili madde koyduracağım. Bu sezon bitince ne loca satacağım, ne kombine. Kim gelirse o sahibi olsun. Ataşehir'den mart-nisana kadar para gelmeyecek."

"Neden Ali Koç'tan aldığınız borcun ne kadar olduğunu söylemiyorsunuz? Kimse söylemiyor. Kante'nin menajeri devamlı bizimkileri alıyor, 3 milyon euro alacağımı ödeyin diyor. Biz de diyoruz ki, bizde böyle bir anlaşma yok. Adam anlaşmayı gönderdi. O anlaşmaya göre sizden iki arkadaş, Kante ile ilgili bir sözleşme yapıyor. O sözleşmede Çağlar Söyüncü'yü koyarak, onun sözleşmesini feshedersek menajere 3 milyon euro ödeyeceğinizi beyan ediyorsunuz. Ben Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu parayı ödemeyeceğim."

"Fenerbahçe'nin malına çöktürmem. Sizi ibra etmeyeceğim! Fenerbahçe'nin parası çok. Şu anda kasa 77 milyon euro para var haberiniz olsun."

patronlardunyasi.com

benzer haberler
PD yazarı, CAS hakemi Halil Kasapoğlu, CAS ile İsviçre Barolar Birliği’nin Montrö'deki konferansına katıldı, kulüplere ne mesajlar çıktı?
PD yazarı, CAS hakemi Halil Kasapoğlu, CAS ile İsviçre Barolar Birliği’nin Montrö'deki konferansına katıldı, kulüplere ne mesajlar çıktı?