Fenerbahçe, Juventus’un Adidas’tan bir yılda alacağı parayı 5 yılda kasasına koyabilecek
Futbol kulüplerimizin başarıları Türkiye ile sınırlı kaldığı için uluslararası markalarla yaptıkları sponsorluklarda derin fiyat uçurumları yaşanıyor. Bunun en güzel örneği 19 Haziran’da yaşandı. Juventus, Adidas’la anlaşmasını yeniledi ve 10 yıl için 408 milyon euroluk anlaşmaya imza attı. Aynı gün Fenerbahçe de Adidas ile anlaştığını açıkladı. Başkan Ali Koç, “Türk spor tarihinin en büyük bütçeli anlaşması” dedi ama rakam açıklamadı. Öğrendim ki Fenerbahçe yıllık 10 milyon euro alacak. Yani Juventus bir yılda 41 milyon euroya yakın kazanç elde ederken Fenerbahçe ancak 5 yılda bunun biraz üzerinde kazanç elde edebilecek.

Necla DALAN
Türkiye’de son yıllarda en kaotik alanlardan biri futbol. Sportif başarılar yerine sürekli kulüpler arası çekişmeler, hakem hataları, çoğu doğru olmayan transfer haberleri gündemi meşgul ediyor.
Avrupa kupalarında da hayal kırıklığı yaşayan Türk takımları bunun bedelini ekonomik olarak da ağır ödüyor. Başarı Türkiye ile sınırlı kaldığı için uluslararası markalarla sponsorluklarda derin fiyat uçurumları yaşanıyor. Bunun en güzel örneği 19 Haziran’da yaşandı.
Adidas, 19 Haziran’da hem Türkiye’de hem Avrupa’da iki önemli futbol kulübüyle sponsorluk anlaşması imzaladı. Bu kulüplerden biri İtalya’dan Juventus, diğeri de Türkiye’den Fenerbahçe idi.
10 YILLIK YENİLEME ANLAŞMASI YAPILDI
Juventus, Adidas ile sporsorluk anlaşmasını yenilediğini açıkladı. Açıklamaya göre 2027/2028 sezonundan başlamak üzere anlaşma 10 yıl sürecek. Anlaşma kapsamında Adidas, toplam 408 milyon euro bir bedel karşılığında tüm Juventus takımlarının teknik ortağı olmaya devam edecek.
Juventus CEO'su Maurizio Scanavino, “Bu yenileme bizi gururlandırıyor ve bu iki büyük şirket arasındaki sinerjiyi kanıtlıyor. Birlikte, sadece dünyanın dört bir yanındaki futbol sahalarında boy göstermedik, aynı zamanda moda, müzik ve tasarım dünyasına sınırlarımızı genişleten yenilikçi iş birlikleri de gerçekleştirdik. Birlikte, taraftarları kulübe daha da yakınlaştırmak, kulübü onların günlük yaşamlarının, tutkularının ve kimliklerinin ayrılmaz bir parçası haline getirmek amacıyla, yeni nesillerin dilini konuşan ürünler, benzersiz deneyimler, iddialı projeler ve etkileşimler geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
ALİ KOÇ, TÜRK SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK BÜTÇELİ ANLAŞMASI OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Fenerbahçe kanadında ise anlaşmanın bedeliyle ilgili açıklama yapılmadı. Anlaşma kapsamında Fenerbahçe’nin futbol, basketbol ve voleybol branşlarında tüm kadın, erkek, altyapı ve tekerlekli sandalye takımları Adidas tarafından özel olarak tasarlanacak ve üretilecek olan forma ve ekipmanlarla sahaya çıkacak.
Adidas yöneticileri ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, “Anlaşma Türk spor tarihinin en büyük bütçeli teknik sponsorluk anlaşmasıdır. Bugün burada Türk spor tarihinin en yüksek bütçeli anlaşmasına imza atacağız” dedi.
YILLIK 10 MİLYON EUROLUK ANLAŞMA
Başkan Ali Koç, anlaşmanın bedeliyle ilgili açıklama yapmadı ama öğrendiğime göre Fenerbahçe ve Adidas yıllık 10 milyon euro üzerinden anlaşmaya imza attı. Juventus’un anlaşmasıyla kıyasladığımızda ortaya üzücü bir tablo çıkıyor. Juventus yenilenen anlaşma kapsamıda bir yılda 41 milyon euroya yakın kazanç elde ederken Fenerbahçe ancak 5 yılda kasasına 50 milyon euro koyabilecek.
patronlardunyasi.com