Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon şubatta yüzde 2,6 oldu

Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon şubatta yüzde 2,6 oldu

Euro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), şubat ayında yıllık bazda yüzde 2,6 olarak açıklandı.

Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon şubatta yüzde 2,6 oldu
16px
24px
01.03.2024 14:03
ABONE OLgoogle

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi'nin şubat ayına ilişkin enflasyon öncü verilerini yayımladı.

Verilere göre, Euro Bölgesi'nde ocakta yüzde 2,8 olan yıllık enflasyon şubatta yüzde 2,6 olarak belirlendi. TÜFE, şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,6 oldu.

Piyasa beklentileri, şubatta Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyonun yüzde 2,5 olması yönündeydi, açıklanan verinin piyasa beklentilerinden yüksek gelmesi dikkati çekti.

Enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 4 ile gıda, alkol ve tütün ürünlerinde gerçekleşti. Gıdayı, yüzde 3,9 ile hizmetler, yüzde 1,6 ile enerji dışı sanayi ürünleri izlerken, enerji ürünleri yüzde 3,7 geriledi.

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon ise şubatta yıllık yüzde 3,1, aylık yüzde 0,7 seviyesinde ölçüldü.

AB uyumlu verilere göre enflasyon şubatta Almanya'da yüzde 2,7, Fransa'da yüzde 3,1, İtalya'da yüzde 0,9 ve İspanya'da yüzde 2,9 olarak belirlendi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde