Dolar
38,2379
0,28%
Euro
43,7186
0,18%
Sterlin
50,6842
0,00%
Bitcoin
3.241.727
0,15%
BİST-100
9.317,24
-0,84%
Gram Altın
4.084,302
-0,12%
Gümüş
32,6
-0,60%
Faiz
48,35
0,00%

Erdoğan'ın 'Cep'i AİHM'ye gidiyor

Başbakan Erdoğan, 20 Temmuz 2004'te Paris'teki Türk vatandaşlarına seslendiği konuşmasında, istedikleri zaman arayıp sorunlarını iletmeleri için "O 533 748 32 54" numaralı cep telefonunu verdi. Ancak, Erdoğan'ın verdiği numara sonra başına bela oldu.

31.10.2005 00:00
Haberi paylaşın
Erdoğan'ın 'Cep'i AİHM'ye gidiyor
16px
32px

Başbakan Erdoğan, 20 Temmuz 2004'te Paris'teki Türk vatandaşlarına seslendiği konuşmasında, istedikleri zaman arayıp sorunlarını iletmeleri için "O 533 748 32 54" numaralı cep telefonunu verdi. Konuşmanın CNNTÜRK'te canlı yayınlanması nedeniyle telefon numarasını toplantıya katılanlarla birlikte bütün Türkiye de öğrenmiş oldu. Bu toplantıdan sonra telefon hiç susmadı. Bu arada, bir telefon görüşmesi Erdoğan'ın cep telefonunun mahkemelik olmasına neden oldu.

Erdoğan'ın cep telefonunu adliye koridorlarına taşıyan olay şöyle gelişti: "Mardin'den çiftçilik yapan 29 yaşındaki Nezir Tuncer geçen 14 Nisan'da Erdoğan'ın televizyon programında verdiği numarayı aradı ve Başbakan ile görüşmek istediğini bildirdi. İddiaya göre, Telefona Başbakanlık Özel Kalem görevlisi Mehmet Akyüz yanıt verdi. Tuncer, Başbakan'a 'Güneydoğu'nun sorunlarını aktarmak ve fakirliğini şikayet etmek' istediğini Akyüz'e aktardı. Ancak, Akyüz'den, 'Başbakan teröristlerle görüşmez, sen git teröristlerle görüş' yanıtını aldı.

Önce savcılığa gitti

Tuncer, bu yanıt üzerine Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık, konuşmada 'sövme, tehdit, hareket olmadığı' gerekçesiyle 'kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına' karar verdi. Tuncer de, Nusaybin Ağır Ceza Mahkemesi'ne savcılığın kararına karşı itiraz başvurusunda bulundu. Ancak mahkeme, savcılığın kararının doğru olduğunu bildirdi.

Tuncer, "Sorunlarımızı duyurmak istemiştim. Ancak hiç beklemediğim bir yanıtla karşılaştım. Sonra da hakkımı yargıda aramaya karar verdim. AÎHM'ye başvuracağım ve hakkımı arayacağım" dedi.

Telefon artık kapalı
Erdoğan'ın canlı yayında verdiği telefon artık kapalı çıkıyor. Yetkililer, cep telefonunun mahkemelik olmasının bunda etkili olup olmadığı yönündeki soruya ise yanıt vermedi.

Ömür Ünver/Vatan

benzer haberler
Turkcell, yenilenebilir enerji, GES ve RES yatırımlarını sürdürecek
Turkcell, yenilenebilir enerji, GES ve RES yatırımlarını sürdürecek