Erdoğan, TÜSİAD'a çattı: Ananastan niye rahatsız değilsin
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Yılmaz'ın açıklamalarına gönderme yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Yılmaz'ın açıklamalarına gönderme yaptı. Erdoğan, "Ey TÜSİAD, ananas meselesinden niye rahatsız değilsin? Uganda'da size rafineri bağlayanlardan niye rahatsız değilsin? TÜSİAD Başkanı çıkıyor, olduğundan farklı bir tablo çiziyor. HSYK'daki düzenlemeden rahatsızlık duyuyormuş" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara İl Başkan Adayları tanıtım toplantısında TÜSİAD'ın dünn yaptığı açıklamalara ağır eleştiriler yöneltti.
İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:
Dün TÜSİAD Başkanı çıkıyor, olduğundan çok farklı bir Türkiye çizmeye çalışıyor. HSYK kanun teklifinden büyük rahatsızlık duyuyorlarmış. Senin rahatsızlık duyduğun ne? Neden rahatsızlık duyduğunu gelip de Adalet Bakanıyla veya hükümetiyle görüştün mü?
Nedir diye sordun mu? Yok. Maaşlı memurlarınız var yanınızda onların lafınla mı hareket ediyorsunuz. İşinize geleni barındırır, işinize gelmeyeni kapıya koyarsınız.
EYY TÜSİAD ANANAS'TAN NEDEN RAHATSIZ DEĞİLSİN
Eyyy TÜSİAD ananas meselesinden neden rahatsız değilsin. Paralel devletten rahatsızlığınız neden yok niye? Çünkü bazılarının işi tıkır tıkır işliyor. Ananaslar gelip gidiyor. Bu bildiğiniz ananas değil anlıyorsunuz. Ananas bunun kod adıdır kod.
Rafineriyi alırken rahatsız değilsin, cezalar kesilirken neden rahatsız değilsin?
TÜSİAD MİLLETİN YANINDA DURMADI
Biz sadece bağımsız yargı demiyoruz, bağımsız ve tarafsız yargı diyoruz. TÜSİAD kusura bakmasın, milletin yanında hiç durmadılar. İş dünyasının üzerindeki baskıları biz kaldırdık, kaldırıyoruz
Bunlardan bazıları bizzat bana söylediler, bunların arasında 1’e 5 kazandık sizin döneminizde dediler . 20 milyar dolarlık sermayeyi siz mi getirdiniz bu ülkeye?
Üyelerinin çoğunun küresel ortaklıkları var. Türkiye’yi güvenli liman gördükleri için geldiler. Bu TÜSİAD bu ülkede hiç samimi davranmadı
OY VERMEZSEN VERME
Yeri geldiğinde şunu bile söylediler; Biz kazandık ama Oyumuz başka yere dediler
Oy vermezsen verme bize milletimiz yeter. Ana muhalefetin lobisini yaptığı bunlar, bunlarla çalışıyorlar
SUSMAYACAĞIZ, TEŞHİR EDECEĞİZ
Bundan sonra susmayacağız, yeri gelince teşhir edeceğiz. Ak Parti’ye karşı bu kadar açık tavır koyanlar bilsinler ki biz de artık aynı tavrı koyacağız
Samimi, dürüst her işinizde yanındayız ama yanlışınız da yanınızda bulamayacaksınız
ZAMANI GELDİ Mİ AÇIKLARIZ
Devlette paralel yapının, TÜSİAD’ın içinde olanları bizzat şahsıma söylediği ifadeler vardır
İmkanlarını nerelere götürdüklerini kendileri bize şahsıma açıklamıştır. Zamanı geldi mi onu da açıklarız söyleyeyim
TÜSİAD BAŞKANI'NIN İFADESİ VATANA İHANET
Kalkıp da TÜSİAD’ın Başkanı küresel sermaye gelmez ifadesi kullanamaz. Bu cümleyi kullanıyorsa bu vatana ihanettir
Sen hangi yüzle bu idarenin bakanlarını TÜSİAD’a davet edeceksin, bizimle her hangi bir işini görmeye geleceksin hangi yüzle?
TÜSİAD: Böyle ülkeye yabancı gelmez
CEVABINI ALACAKSIN
Sen küresel sermeye gelmez ifadesini kullanarak kendi hükümetini tehdit ediyorsun öyle mi? O zaman cevabını alacaksın.
Biz bu makamlara TÜSİAD’la gelmedik
TÜSİAD’a rağmen milli iradeyi savunmaya devam edeceğiz
Medyaya, sermaye gruplarına değil milletimize kulak verdiğimiz için başardık
TÜSİAD NE DEMİŞTİ: TÜSİAD: Böyle ülkeye yabancı gelmez