Engin Akyürek ve Afra Saraçoğlu 10 bölümlük İstanbul Aşkım dizisiyle İstanbul’u dünyaya tanıtacak
Engin Akyürek ve Afra Saraçoğlu, İstanbul’un ruhunu anlatacak 10 bölümlük mini dizi İstanbul My Love için kamera karşısına geçti. Dizi, 19 Haziran’dan itibaren yalnızca Go Türkiye’nin YouTube kanalında yayına girecek.

İstanbul’un dünyada tanıtımı adına çekilen, Ortadoğu ve Avrupa'nın içinde yer aldığı farklı coğrafyalardaki izleyicilerle buluşacak olan mini dizinin yönetmenliğini Ozan Açıktan üstlendi. İstanbul My Love’da Engin Akyürek, Afra Saraçoğlu'nun yanı sıra Yasemin Kay Allen ve İlayda Akdoğan gibi oyuncular bir araya geldi.
ÜÇER DAKİKALIK 10 BÖLÜM
Yaklaşık üçer dakikalık 10 bölümden oluşan “İstanbul My Love”, İstanbul’un estetik ruhunu, modern zamanlarda yazgıya karşı koyma çabasını ve aşkın sezgisel doğasını güçlü bir görsellikle izleyiciye sunuyor.
İSTANBUL’UN KALBİNDE ÇEKİLDİ
Tamamı İstanbul’da çekilen mini dizinin sahnelerine, Çırağan Sarayı, Rixos Tersane, Galataport, AKM Taksim, Karaköy, Boğaz ve Beyoğlu gibi şehrin ikonik bölgeleri ev sahipliği yaptı.
YAPAY ZEKA DESTEKLİ AŞK HİKAYESİ
Afra Saraçoğlu’nun hayat verdiği İstanbul karakteri, yapay zekâ üzerine geliştirdiği yenilikçi yazılımıyla aşkın bile programlanabileceğine inanan genç bir girişimcidir. Yazılımını, başarılarıyla tanınan ancak duygusal dünyasını kapalı tutan iş insanı Tan’a (Engin Akyürek) sunar. Tan, İstanbul’un algoritmasına meydan okuyarak üç randevuda gerçek aşkı bulmayı teklif eder. Eğer bu deney başarılı olursa, genç kadının şirketine yatırım yapacaktır.
Yapay zekâ destekli bu aşk deneyi zamanla her iki karakter için de duygusal ve kişisel bir yolculuğa dönüşür. Tan, çıktığı her buluşmada aslında tek bir sorunun cevabını arar: Aşk gerçekten programlanabilir mi? Yoksa bu algoritma, onu en başından beri karşısında duran İstanbul’a mı götürecektir?
patronlardunyasi.com