Egebank'ın yöneticilerinin imza yetkileri kaldırılıyor!

Egebank'ın yöneticilerinin imza yetkileri kaldırılıyor!

BDDK, 1999 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Egebank'ın aralarında halen bankacılık yapanların da bulunduğu 32 eski yöneticisinin imza yetkilerini geçici olarak kaldırdı.

Egebank'ın yöneticilerinin imza yetkileri kaldırılıyor!
16px
24px
14.12.2005 00:00Güncelleme: 25.10.2023 14:50
ABONE OLgoogle

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), 1999 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Egebank'ın aralarında halen bankacılık yapanların da bulunduğu 32 eski yöneticisinin imza yetkilerini geçici olarak kaldırdı. Reuters'ın bankacılık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, söz konusu kişilerin imza yetkilerinin kaldırılması "Egebank olayında yargılanmalarından" dolayı gündeme geldi. Egebank ile ilgili olarak iade tazmin, şahsi iflas, şahsi sorumluluk, hukuk ve kamu davaları olmak üzere 80'in üzerinde dava açılmıştı. BDDK'nın imza yetkilerinin kaldırılmasına ilişkin kararı üçe karşı dört oyla aldı ve karar Cuma günü Türkiye Bankalar Birliği'ne gönderildi. Egebank'ta geçmiş görev alan ve imza yetkilerini kaldırılan isimler arasında Yahya Murat Demirel, Esat Erkuş , Hüseyin Bayraktar, Mücahit Ören, Pembe Jale Oktay, Sami Erdem, Barbaros Olcay, Murat Ulus ve Fahrettin Yahşi de yer alıyor. Adı geçen isimler arasında yer alan Murat Ulus, halen Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi, Fahrettin Yahşi ise Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor. Yahşi ve Ulus'un kararla ilgili olarak yürütmenin durdurulması için yargıya başvuracağı belirtiliyor. Geçici imza yetkileri kaldırılan Yahşi ve Ulus'a bu konuda yorum yapmaları için ulaşılamadı.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde