Diyanet, Paris Olimpiyatları açılışını yerden yere vurdu: Küresel fesatın çirkin yüzü
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasında, “Kasıtlı olarak öne çıkarılan pedofili ve LGBT unsurları, küresel fesat merkezlerinin çirkin yüzünü açıkça ortaya koymuştur. Bu zihniyet, insanın edep ve haysiyetine, toplumların inanç ve değerlerine karşı adeta savaş ilan etmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nı için düzenlenen açılış töreni tartışmalarına, Diyanet İşleri Başkanlığı da müdahil oldu.
“DEĞERLERE ADETE SAVAŞ İLAN EDİLMİŞTİR”
Diyanet’in sosyal medya hesaplarından yayımlanan resmi açıklamada, “Olimpiyat Oyunları’nın açılışındaki görüntülere ilişkin, “Kasıtlı olarak öne çıkarılan pedofili ve LGBT unsurları, küresel fesat merkezlerinin çirkin yüzünü açıkça ortaya koymuştur. Bu zihniyet, insanın edep ve haysiyetine, toplumların inanç ve değerlerine karşı adeta savaş ilan etmiştir.” denildi.
CİNSİYETSİZLEŞTİRME POLİTİKASI
İnsanlığıninanç,değer, algı ve kültür bakımından hızlı ve kapsamlı bir dejenerasyona maruz bırakıldığı süreçlerden geçtiği aktarılan açıklamada, insanlığa en kötü yaklaşımların başında cinsiyetsizleştirme politikalarının geldiği aktarıldı.
“LGBT SÖYLEMLERİ ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI DEĞİL, İDEOLOJİK PAYANDADIR”
Allah’ın kararına işaret eden cinsiyetin, bireyin kendi karar verebileceği ya da arzu ettiğinde değiştirebileceği bir vasıf olmadığına dikkat çekilen açıklamada, “İnsanın kadın ya da erkek olarak yaratılması ilahi bir nimet ve hikmet olup, cinsiyetsizleştirme çalışmalarının odağında bu ilahi iradeye başkaldırı vardır. LGBT söylemleri bir özgürlük çağrısı değil, aksine insanı Allah, alem, gaye, hikmet ve sorumluluk bağlamından koparmayı, anlamsız ve amaçsız bir hayatın girdabında tüketim nesnesi haline dönüştürmeyi hedefleyen karanlık emperyalist ideolojilerin payandasıdır.” değerlendirmesi yapıldı.
PARİS OLİMPİYATLARI AÇILIŞI: BATI İFLAS ETTİ
Bu renkli söylemlerin din ve ahlak karşıtı ideolojik akımlar olduğu vurgulanan açıklamada, olimpiyat törenleriyle ilgili şu görüş paylaşıldı:
“Fransa’da gerçekleştirilen 2024 olimpiyatları açılış töreninde kasıtlı olarak öne çıkarılan pedofili ve LGBT unsurları, küresel fesat merkezlerinin çirkin yüzünü açıkça ortaya koymuştur. Her platformu propaganda aracına dönüştüren bu zihniyet, insanın edep ve haysiyetine, toplumların inanç ve değerlerine karşı adeta savaş ilan etmiştir. Tüm dünyada canlı yayınlanan bir program, özellikle gençlerin duygu ve düşüncelerini cinsiyet ekseninde suiistimal etmeyi hedefleyen sapkın bir zihniyetin boy gösterisine dönüşmüştür. Başta ev sahibi Fransa olmak üzere, bazı batı ülkelerinin insanlığı utandıran bu rezalete göz yumması, sanatı ve sporu böylesine çirkin bir propagandaya alet etmesi ise tam bir akıl tutulmasıdır. Geçmişten beri ötekileştirdiği inanç, kültür ve medeniyetlere karşı tahammülsüzlüğü ile bilinen Batı, gelinen noktada kendi toplumunun dini sembollerini ve değerlerini bile tahkir eden bir savrulmayı alkışlamakla aslında iflas ettiğini göstermektedir.”
TÜRK SPORCULARA BAŞARI DİLEĞİ
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, inancı, ahlakı ve insanın nezih varlığını tehdit eden her türlü söylem ve eylem karşısında kararlılıkla durmaya devam edeceği kaydedilen açıklamada, “Başta cinsiyetsizlik olmak üzere, gençlerimizin inanç dünyalarını, benlik algılarını ve kimlik bilinçlerini yaralayan akımlar karşısında onları iyiye ve doğruya yönlendirmeyi sürdürecektir. Sanatı ve sporu insana değer katan vasfıyla destekleyerek teşvik ediyor, bu vesileyle ülkemizi temsil eden sporcularımıza başarılar diliyoruz.” denildi.
patronlardunyasi.com















