Dolar
48,0951
0,03%
Euro
56,1975
0,20%
Sterlin
65,713
0,20%
Bitcoin
3.795.171
0,04%
BİST-100
14.473,42
-0,19%
Gram Altın
7.216,992
0,36%
Gümüş
68,96
0,07%
Faiz
39,91
-0,50%

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral'dan madencilere destek, Yıldızlar SSS Holding'e tepki

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, ödenmeyen ücret, tazminat ve yasal hakları için eylemler düzenleyen madencilere destek verdi. Başdanışman Saral, Yıldızlar SSS Holding'e sert tepki göstererek ilgili bakanlıkları göreve çağırdı. 

25.08.2026 18:58Güncelleme: 25.08.2026 19:00
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral'dan madencilere destek, Yıldızlar SSS Holding'e tepki
16px
32px

Yıldızlar SSS Holding bünyesinde faaliyet gösteren Doruk Madencilik ve Eti Gümüş işletmelerinde çalışan işçiler, aylardır ödenmeyen ücret, tazminat ve yasal hakları için protestolar düzenliyor. 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, sosyal medya platformu X'teki hesabından maden işçilerine destek verdi. 

Yıldızlar SSS Holding'e tepki gösteren ve "İşçinin hakkı, patronun insafına bırakılamaz" ifadelerini kullanan Saral, mesajında şunları söyledi:

"Uzun süredir ülke gündemimizde olan ve milyonlarca liralık servete sahip olduğu belirtilen Yıldızlar SSS Holding sahibi Sebahattin Yıldız’ın, maden işçilerinin aylardır ücret ve tazminat alacaklarını ödemediği yönündeki iddialar sindirilemez, sineye çekilemez.

Maden işçisinin alın teri üzerinden kimse servet büyütemez. İşçinin hakkı, patronun insafına bırakılamaz.

Maden işçilerimizin yanındayız. İlgili bakanlıkları ve yetkili kurumları bu iddiaları ivedilikle incelemeye, maden işçilerinin haklarını korumaya ve alacaklarının ödenmesi için gereken adımları atmaya davet ediyoruz."

patronlardunyasi.com

 

benzer haberler
Ertuğrul Özkök bu kez köşe yazısını yapay zekaya yazdırdı, avatar 2 saatlik yazıyı 10 saniyede kaleme aldı
Ertuğrul Özkök bu kez köşe yazısını yapay zekaya yazdırdı, avatar 2 saatlik yazıyı 10 saniyede kaleme aldı