Coşkun: özel sektöre şükran borçluyuz
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, "Siyasi istikrarın sağlandığı bu ortamda ekonomik ve sosyal meseleleri çözebildik. Ekonominin geldiği noktada özel sektöre şükran borçluyuz".

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, e-esnaf projesiyle 6 milyon esnafın 4 milyonunun pasif olduğunun görüldüğünü, ölen veya iş değiştiren esnafın kayıtlarının silinmediğinin tespit edildiğini ifade etti.
Gerekli önlemlerin alınmasıyla oda seçimlerinde sağlıklı bir yapı oluştuğunu belirten Bakan Coşkun, 507 sayılı kanunla esnafın Avrupa Birliği (AB) standartlarında çağdaş bir yapıya kavuşturulduğunu söyledi. Coşkun, ekonominin geldiği başarılı noktada özel sektöre şükran borçlu olduklarını kaydetti.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (İESOB)ziyaret eden Bakan Ali Coşkun, burada yaptığı konuşmada, siyasi istikrarın sağlandığı ortamda sosyal barışın geliştiğini hatırlattı. Ali Coşkun şöyle dedi:
"Bu ortamda ekonomik ve sosyal meseleleri çözebildik. bugün geldiğimiz noktada da özel sektöre şükran borçluyuz. Ekonominin geldiği noktada Türkiye'nin bir sıkıntısı yok. Ekonomi de istikrara kavuştu, çünkü devlet asli görevlerine dönmeye başlayınca piyasa devletin müdahalesi dışında kendi dinamiklerini oluşturdu."
Ekonomide yaşanan son gelişmelerle döviz kurunun da dengeye oturduğunu belirten Coşkun, bu konuda bir sıkıntı yaşanmadığını da belirtti.
Cihan
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin yedi bölgesinde, yirmi şehirde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin en göz alıcı duraklarından biri olan İzmir, dokuz gün boyunca sanat, kültür ve eğlencenin buluşma noktası oluyor.
#İzmirEnerjiden ulaşıma kadar birçok alanda şirketleri bulunan ve son dönemlerde Türk Ytong, HES Kablo ve Alpet'i bünyesine katan Nakkaş Holding'in patronu Ramazan Öztürk, Türkiye'nin en büyük iş jeti filosu ve havacılık şirketlerinden BE Aero'nun tek sahibi oluyor. Ramazan Öztürk, ortağı Emin Özel'le BE Aero'nun hisselerini devralmak konusunda anlaştı. Nakkaş'ın patronu Öztürk, havacılık şirketinin kaptanı olacak.















