Dolar
41,2763
0,16%
Euro
48,5773
0,22%
Sterlin
56,1006
0,26%
Bitcoin
4.646.066
0,78%
BİST-100
10.511,65
0,60%
Gram Altın
4.846,403
0,60%
Gümüş
41,27
-0,19%
Faiz
42,87
0,00%

Çiçek: AB üyeliği heyecamızda ve kafamızda hiçbir değişiklik yok

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği sürecinde yapması gereken reformlarda herhangi bir yavaşlama olmadığını belirterek

19.06.2006 19:35
Haberi paylaşın
Çiçek: AB üyeliği heyecamızda ve kafamızda hiçbir değişiklik yok
16px
32px

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği sürecinde yapması gereken reformlarda herhangi bir yavaşlama olmadığını belirterek, "Bizim bu süreçle ilgili heyecanımızda ve kafamızda hiçbir değişilik yoktur. Hükümet olarak AB kararlılığımız devam ediyor" dedi.

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapan Çiçek, Türkiye'de reform sürecinin yavaşladığı eleştirilerine katılmadığını, bu tür iddiaları atanların olayı somutlaştırması gerektiğini belirtti. Çiçek, "Bizim bu süreçle ilgili heyecanımızda ve kafamızda hiçbir değişilik yoktur. Hükümet olarak AB kararlılığımız devam ediyor" dedi.

AB sürecinin kolay bir süreç olmadığını ifade eden Çiçek, 3,5 yıllık sürecin zorlu geçtiğini ancak bazı kazanımlar elde edildiğini söyledi. Çiçek, AB sürecinde sadece Türkiye'nin değil AB'nin de taahhütleri olduğunu kaydederek, AB'nin Kıbrıs konusunda KKTC'ye verdiği tahahhütleri yerine getirmesi gerektiğini hatırlatttı.
 

benzer haberler
SOCAR’ın İzmir’deki limanına ortak olan MSC’nin veliahtı Diego Aponte Türk kızı Ela Soyuer’le evli, çiftin çocuklarının isimleri Asya, Oscar ve Maya
SOCAR’ın İzmir’deki limanına ortak olan MSC’nin veliahtı Diego Aponte Türk kızı Ela Soyuer’le evli, çiftin çocuklarının isimleri Asya, Oscar ve Maya