Başbakan yardımcısı fiş almayı unutunca
Her seferinde vatandaşa 'Fiş alın' diyen Maliye, maalesef bakanları unuttu.

Ankara Altınpark'ta ayakkabı fuarı açılışına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, fuardan satın aldığı ayakkabıların fişini almayı unutunca yardımına Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün yetişti. Aygün, buranın bir fuar olduğunu belirterek, faturanın daha sonra gönderileceğini söyledi.
REM Fuar Organizasyon'un Ankara Altınpark 13. Ayakkabı Moda Fuarı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından açıldı. Fuara ATO Başkanı Sinan Aygün de katıldı. Fuardaki standları gezen Bakan Şahin, fuardan kendisi için de ayakkabı aldı.
ATO Başkanı Sinan Aygün'ün uzun pazarlığı sonucu 75 YTL'den 50 YTL'ye düşürdüğü ayakkabılardan 100 YTL'ye iki çift alan Bakan Şahin, ayakkabının bir çiftini Aygün'e hediye etti. Ayakkabının ücretini kendisi nakit olarak ödeyen Şahin, fiş almayı unutunca, basın mensuplarının uyarısıyla karşılaştı. Bakanı zor durumdan kurtarmak için devreye giren Aygün, "Burası perakende satış yeri değil, burası fuar olduğu için faturalar daha sonra Sayın Bakana gönderilecek" diyerek durumu kurtardı.
Standları gezen Bakan Şahin ve Aygün, ayakkabıları uzun uzun inceledi. Bayanlar için özel olarak tasarlanan yazlık çizmeleri de inceleyen Bakan Şahin, "Demek ki bundan sonra bayanlar yazın da çizme giyecek" dedi. Şahin'in bu sözüne ATO Başkanı Aygün, "Çizme tamamen Made in Türk olarak üretilmiştir" diyerek karşılık verdi.
Fuarı gezerken üreticilerin Çin malları konusunda şikayetleri ile de karşılaşan Bakan Şahin, Çin malları ile rekabet konusunda hükümet olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Bir süre daha ayakkabıları inceleyen Şahin ve Aygün fuardan ayrıldı.