Dolar
39,2183
0,01%
Euro
44,8866
0,80%
Sterlin
53,1333
0,31%
Bitcoin
4.102.507
-0,61%
BİST-100
9.008,87
-0,12%
Gram Altın
4.250,496
2,50%
Gümüş
34,6
4,90%
Faiz
47,68
0,00%

Balıklı Kaplıca'da gözdağı verdi

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Sivas'ta günün yorgunluğunu Kangal Balıklı Kaplıca'da yüzerek attık.

15.04.2007 16:53
Haberi paylaşın
Balıklı Kaplıca'da gözdağı verdi
16px
32px

Basın mensuplarının sorularını havuz içinde cevaplayan Tüzmen, terörün kökünün kazınması için sınır ötesi operasyon yapılması gerektiğini söyledi.

Renkli kişiliğiyle tanınan Devlet Bakanı Tüzmen, Sivas programının gündüz bölümünde Vali Veysel Dalmaz'dan brifing aldıktan sonra Gümrük Müdürlüğü hizmet binasının açılışını yaptı. Ardından Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)'nda düzenlenen ihracatçılar ödül törenine katılan Tüzmen, 2006 yılında yüksek oranda ihracat yapan işadamlarına plaket verdi.

Bakan Tüzmen, günün yorgunluğunu ise Kangal ilçesinde bulunan ve sedef hastalığına iyi geldiği bilinen Balıklı Kaplıca'da yüzerek attı. İlk olarak suyun sıcaklığını kontrol eden Tüzmen, daha sonra soyunarak havuza girdi. Vali Veysel Dalmaz, Milletvekili Orhan Taş ve çok sayıda partiliyle birlikte yüzen Tüzmen, kaplıcayı çok beğendiğini söyledi.

Tüzmen, ülke meselelerine ilişkin gazetecilerin sorularına da havuz içinden cevap verdi. "Sınır ötesi operasyon yapılmalı" diyen Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a destek veren Tüzmen, bebek katili, eroin taciri terör örgütünün ortadan kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Tüzmen, "40 bine yakın insanımızın ölmesine, binlerce şehit vermemize neden olan terör örgütüyle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Eroin taciri ve bebek katili bir örgütün ortadan kaldırılması için diğer ülkelerin yaptığı gibi Türkiye'nin de sınır ötesi operasyon yapma hakkı vardır." dedi.

Barzani'nin Türkiye aleyhine söylediği sözlerin hatırlatılması üzerine ise Tüzmen, bu sözlerin Türkiye'nin Irak ile ticari ilişkilerini etkilemeyeceğini söyledi. Son olarak Tüzmen, içinde bulunduğu Balıklı Kaplıca'nın değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Dünyanın hiçbir yerinde benzer bir kaplıcanın bulunmadığını aktaran Tüzmen, "Görüyorsunuz bir taraftan dinleniyoruz ve diğer taraftan tedavi oluyoruz. Ben dünyayı dolaştım böyle bir kaplıcaya rastlamadım. Dolayısıyla buranın iyi değerlendirilerek turizme katkısı arttırılmalıdır." şeklinde konuştu.

Bakan Tüzmen ve beraberindekiler havuz sefasının ardından, çiğköfte partisine katıldı. Tüzmen burada, yerel sanatçıların çalıp söylediği türkülere de eşlik etti.

Sivas/Cihan

benzer haberler