BAE'nin milyonlarca dolar bütçe ile, eski ABD özel kuvvetler mensuplarından oluşan bir paralı suikast timi kurduğu öne sürüldü
Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) milyonlarca dolarlık bütçelerle kurduğu iddia edilen paralı suikast timi deşifre oldu. Eski ABD özel kuvvetler mensuplarından oluşan elit grubun, dünya genelinde hedefli infazlar gerçekleştirmek üzere organize edildiği ve bu operasyonlardan servet kazandığı ortaya çıktı.

ABD’li eski özel kuvvet askeri Daniel Corbett, Sırbistan’da Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’e suikast hazırlığında olduğu iddiasıyla 2018’de tutuklanmasıyla gündeme gelmişti. Belgrad’da 18 ay cezaevinde kalan Corbett, daha sonra delil yetersizliği nedeniyle beraat etmişti. Ancak dava dosyası ve sonrasında ortaya çıkan bilgiler, çok daha büyük bir yapının ipuçlarını verdi.
YAPININ MERKEZİNDE ABD'Lİ PARALI ASKER ŞİRKETİ VAR
New York Post'un haberine göre söz konusu yapının merkezinde, ABD merkezli paralı asker şirketi Spear Operations Group yer alıyor. Grubun liderliğini ise eski asker Abraham Golan üstleniyor. Açılan davalara göre Golan ve ekibi, BAE adına “hedefli suikast programı” yürütmek üzere anlaşma yaptı.

AYLIK 1,5 MİLYON DOLAR ÖDEME VE HER 'BAŞARILI SUİKAST' İÇİN EKSTRA PRİM
İddialara göre ekip, aylık 1,5 milyon dolar ödeme ve her “başarılı” suikast için ekstra prim aldı. Operasyonlarda görev alan isimler arasında Isaac Gilmore ve Dale Comstock gibi eski elit askerler de bulunuyor. Komando geçmişine sahip bu isimlerin aylık on binlerce dolar maaşla çalıştığı belirtiliyor.
Dava dosyalarına yansıyan bilgilere göre ekip, Yemen’de siyasi hedeflere yönelik suikastlar planladı. Hazırlanan 23 kişilik “öldürülecekler listesi” kapsamında ilk hedeflerden biri, siyasetçi Anssaf Ali Mayo oldu. Aden’de bir parti binasına düzenlenen bombalı saldırıda büyük patlama yaşanırken, Mayo’nun son anda kaçtığı ve saldırıdan kurtulduğu aktarıldı.

OPERASYON PLANLARINDA DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR
Operasyon planlarının detayları ise dikkat çekici: Patlayıcılarla bina girişini havaya uçurmak, ardından içeri girerek sağ kalanları silahla öldürmek. Saldırı sırasında ikinci bir araçla düzenlenen patlamanın da yıkımı artırmak için planlandığı öne sürülüyor.
Spear ekibinin, ABD’den özel jetle Yemen’e giderek ağır silahlar ve patlayıcı ekipmanlarıyla konuşlandığı da dava dosyasına girdi. Grubun, özellikle eski ABD askerlerinden seçilmesinin, BAE ile yapılan anlaşmada “profesyonellik garantisi” olarak sunulduğu belirtiliyor.
patronlardunyasi.com















