Dolar
49,9494
0,12%
Euro
55,9426
0,32%
Sterlin
66,9611
0,28%
Bitcoin
3.899.560
-0,65%
BİST-100
11.165,44
0,13%
Gram Altın
6.416,625
-0,52%
Gümüş
51,46
-1,29%
Faiz
39,44
0,00%

Avustralyalı mantar katili Erin Patterson temyiz başvurusunu kaybetti

Avustralya’da zehirli mantar kullanarak eşinin üç akrabasını öldürmekten hüküm giyen Erin Patterson, mahkumiyetine yönelik temyiz başvurusundan sonuç alamadı. Üç yargıçtan oluşan heyet, Patterson’ın itirazını reddederken savcılığın cezasının artırılmasına yönelik başvurusunu kabul etti. Böylece 51 yaşındaki Patterson’ın şartlı tahliye imkânı da ortadan kalktı.

30.10.2026 03:47 • Güncelleme: 30.10.2026 03:50
Avustralyalı mantar katili Erin Patterson temyiz başvurusunu kaybetti
16px
32px

Erin Patterson, 2023 yılında Melbourne’ün yaklaşık 135 kilometre güneydoğusundaki Leongatha kasabasında düzenlediği öğle yemeğinde, misafirlerine ölümcül zehir içeren ölüm şapkası mantarıyla hazırlanmış Beef Wellington ikram etmekten suçlu bulunmuştu.

Geçen yıl görülen davada jüri, Patterson’ın ayrı yaşadığı eşi Simon Patterson’ın anne ve babası Gail ve Donald Patterson ile Gail’in kız kardeşi Heather Wilkinson’ı zehirleyerek öldürdüğüne hükmetti. Patterson, yemekten sağ kurtulan Heather Wilkinson’ın eşi Ian Wilkinson’ı öldürmeye teşebbüsten de mahkum edildi.

Mahkeme, Patterson’a 33 yıl şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezası vermişti. Patterson ise başından beri suçlamaları reddederek ölümlerin kaza sonucu gerçekleştiğini savunuyordu.

TEMYİZ GEREKÇELERİ KABUL EDİLMEDİ

Patterson, mahkumiyet kararına karşı birden fazla gerekçeyle temyize başvurmuştu. Bazı delillerin duruşmada kullanılmaması gerektiğini, çapraz sorgu sürecinin adil yürütülmediğini ve jüri üyelerinin davanın diğer taraflarıyla aynı otelde konaklamasının yargılamayı etkileyebileceğini ileri sürmüştü.

Cuma günü kararını açıklayan üç yargıçlı heyet, bu gerekçelerin mahkumiyet kararının bozulması için yeterli olmadığına hükmetti.

SAVCILIĞIN CEZANIN ARTIRILMASI TALEBİ KABUL EDİLDİ

Temyiz sürecinde savcılık da Patterson’a verilen cezanın suçların ağırlığını yeterince yansıtmadığı gerekçesiyle ayrı bir başvuruda bulundu. Mahkeme, savcılığın bu itirazını kabul ederek Patterson için şartlı tahliye ihtimalini tamamen kaldırdı.

Heyet adına konuşan Yargıç Stephen McLeish, suçun son derece soğukkanlı ve hesaplı olduğunu belirterek en ağır şekilde kınanmayı hak ettiğini söyledi. McLeish, olayın koşulları dikkate alındığında şartlı tahliye imkânı tanınmasının uygun olmadığına karar verdiklerini ifade etti.

DAVA KİTAPLARA VE DİZİYE KONU OLDU

Morwell kasabasında görülen ve 11 hafta süren dava, Avustralya sınırlarını aşarak dünya çapında ilgi gördü. Olay, daha sonra çok sayıda podcast ve kitaba konu oldu.

ABD merkezli yayın platformu Paramount+ da bu hafta, davayı konu alan altı bölümlük bir dizi hazırladığını duyurdu. Yeni Zelanda doğumlu oyuncu Melanie Lynskey, dizide Erin Patterson’ı canlandıracak.

 

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Çek milyarder Michal Strnad'dan Ray-Ban’in aile holdingine 30 milyar euroluk teklif
Çek milyarder Michal Strnad'dan Ray-Ban’in aile holdingine 30 milyar euroluk teklif