ABD'nin Teksas eyaletinde meydana gelen sel felaketinde, yaz kampında kalan 23 kız çocuğu kayboldu
Şiddetli yağışlar, ABD'nin Teksas eyaletinde felakete yol açtı. Sellerde en az 13 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, nehir kenarında kız çocuklarının kaldığı yaz kampını sel aldı. Kamptaki 23 kız çocuğu kayıp. New York Post'ta yer alan haberde, yetkililerin açıklamalarına dayanılarak çocukların muhtemelen öldüğü belirtilirken, Teksas Vali Yardımcısı Dan Patrick, çocuklardan haber alınamadığını söyledi ve "Bu onların kayıp olduğu anlamına gelmiyor, belki ağaçların üstündedirler veya sadece ulaşım alanı dışındadırlar" diye konuştu.

ABD'nin Teksas eyaletinde bir aydır devam eden şiddetli yağışlar sel felaketine yol açtı.
13 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ AÇIKLANDI
Seller özellikle Kerry County bölgesinde etkili oldu. Kerr County Şerifi Larry Leitha, eyaletin orta merkezinde bulunan Kerr County'de meydana gelen seller nedeniyle en az 13 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Şu anda hâlâ tespit edemediğimiz birkaç kişi var, çalışmalarımız devam ediyor. Bu muhtemelen birkaç günlük bir süreç olacak" dedi.
YAZ KAMPINDAKİ 23 ÇOCUK SELDE KAYBOLDU
Seller, San Antonio'nun Hunt banliyösünde Guadalupa Nehri kıyısındaki kız çocuklarına yönelik özel bir Hristiyan yaz kampını da vurdu. Yağış nedeniyle nehrin debisi yükselince 7 ila 17 yaşındaki çocukların konakladığı kamp su altında kaldı. Çocukların kaldığı bazı kulübeler gece karanlığında suda sürüklendi.
New York Post'ta yer alan haberde, yetkililere dayandırılan açıklamada çocukların muhtemelen öldüğü belirtildi.
Vali Yardımcısı Dan Patrick ise düzenlediği basın toplantısında, Camp Mystic'te bulunan 23 çocuğun kayıp olduğunu söyledi ve "Bu, kaybolmuş oldukları anlamına gelmiyor. Bir ağaçta olabilirler. İletişimleri kesilmiş olabilir. Kayıp olanların hepsinin sağ olarak bulunması için dua ediyoruz" dedi.
Kızlara özel kamp, sel felaketinin yaşandığı gece boyunca boşaltılmaya çalışıldı.
AİLELERE E-POSTA GÖNDERİLDİ
Kamp personeli ailelere yaşanan faleketi bildiren bir e-posta göndererek, kampta elektrik, su ve wifi erişiminin kesildiğini bildirdi. E-postada, "Eğer sizinle şahsen iletişime geçilmediyse, kızınızın durumu ortadadır. Şu anda arama ve kurtarma ile çalışıyoruz. Otoyol yıkıldı, bu yüzden daha fazla yardım almakta zorlanıyoruz" yazıyordu.
Vali Yardımcısı Patrick, Camp Mystic’te 14 helikopter, 12 drone ve çeşitli acil müdahale ekiplerinden 500 kişinin arama kurtarma çalışmalarına katıldığını kaydetti.
Kerr County Şerifi Larry Leitha, bölgede "sel uyarısı" süresinin uzatıldığını belirterek ölü sayısının daha fazla artabileceğini söyledi.
patronlardunyasi.com