Dolar
50,0017
0,05%
Euro
56,0108
0,08%
Sterlin
67,1336
0,09%
Bitcoin
3.812.666
-0,46%
BİST-100
10.961,67
1,88%
Gram Altın
6.299,972
-0,63%
Gümüş
49,3
-2,42%
Faiz
39,55
0,00%

ABD Başkanı Donald Trump, mağlubiyetin nedenini İran savaşına bağladı

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede düzenlenen ara seçimlerde Cumhuriyetçilerin yaşadığı kayıpların nedeninin kısmen İran'a yönelik sürdürülen savaş olabileceğini belirtti.

04.11.2026 06:16 • Güncelleme: 04.11.2026 06:18
ABD Başkanı Donald Trump, mağlubiyetin nedenini İran savaşına bağladı
16px
32px

ABD'de düzenlenen ara seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyetçilerin Senatoda çoğunluğu kaybetmesi ve Temsilciler Meclisinde Demokratların gerisine düşmesinin ardından Trump, Wall Street Journal gazetesine konuştu.

Cumhuriyetçilerin seçimlerde kan kaybetmesinin nedeninin İran'a karşı yürütülen savaş olup olmadığı sorusuna Trump, "İran da bunun bir parçasıydı." yanıtını verdi.

Trump, İran savaşı konusunda hiçbir tereddüdünün olmadığını vurgulayarak, "Bunu düşünmüyorum. Ben doğru olanı yaptım. Yine olsa yine yaparım." ifadesini kullandı.

Savaşın kendisinden ziyade petrol fiyatlarına etkilerinin seçimlerde belirleyici rol oynadığına inandığını belirten Trump, Cumhuriyetçilerin önemli eyaletlerde kaybetmesinin başkanlığına etkisine ilişkin "Şu anda konu ben değildim. Pusulada benim adım yoktu. Zaten en büyük sorun pusulada benim olmamam." dedi.

Trump, kabinesinde herhangi bir değişiklik düşünmediğini kaydederek, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth'in "müthiş iş çıkardığını" söyledi.

Seçim sonuçlarına itiraz etme gibi bir düşüncesi olmadığını, Demokratlar ile çalışmak için sabırsızlandığını belirten Trump, ancak gerekirse veto hakkını kullanacağını da sözlerine ekledi.

patronlardunyasi.com

benzer haberler
ABD ara seçimlerinde ilk sonuçlara göre Trump, ağır bir yenilgi aldı; Cumhuriyetçilerin kalesi Teksas'ta bile kaybetti
ABD ara seçimlerinde ilk sonuçlara göre Trump, ağır bir yenilgi aldı; Cumhuriyetçilerin kalesi Teksas'ta bile kaybetti