'Zoraki patron oldu'
Yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek Pazar günü yaşamını yitiren Ufuk Güldemir, son yolculuğuna uğurlandı. İşte törende yaşananlar...

Yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek Pazar günü yaşamını yitiren Ufuk Güldemir, kurucusu olduğu Habertürk önünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Vasiyeti gereği Frank Sinatra'nın "My Way" adlı şarkısının çalındığı törende çok sayıda gazeteci, siyasetçi ve yakını Güldemir'i yalnız bırakmadı. Töreni eşi Gaya Güldemir ve bazı meslektaşları gözyaşları içinde izledi.
Ufuk Güldemir için Habertürk önünde tören düzenlendi. Törene, ailesi, yakınları ile çok sayıda gazeteci, siyasetçi ve sevenleri katıldı. Vasiyeti gereği "My Way" şarkısı eşliğinde kürsüye çıkanlar Güldemir'i anlattı. İlk konuşmayı yapan Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Melih Meriç, kendisinden, Güldemir'in yetiştirdiği gazeteciler adına konuşma yapmasını istediklerini ancak, Ufuk beyin yetiştirdiği gazetecilerin başkasının adına konuşmayacağını belirterek, bugün kendi adına konuşacağını söyledi. Meriç, Güldemir'in "gazeteci milleti" lafını çok kulandığından bahsederek, "Bir milletin devamı için yeni nesillerin olması gerektiğini söylerdi. Babıalinin de devamı için onun babıaliyi döllediğini düşünüyorum. Çok sayıda yeni ve genç nesli mesleğe kazandırdı. Babıalinin devamı da bu nesil sayesinde olacak. " şeklinde konuştu.
Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Ufuk Güldemir'in en ayırt edici özelliğinin zekası olduğunu söyledi. Güldemir'in gazetecilik değilde bir besteci olsaydı Türkiye'nin en önde gelen bestecilerinden birisi olacağını kaydeden Ergin, Ufuk Güldemir'e çarpıcı gözlemleri nedeniyle gazetecilik dışında en çok yakışan mesleğin sosyologluk olduğunu dile getirdi.
MV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Vargı, rekabetçi olarak nitelediği Güldemir'in, hiçbir zaman patron olmadığını hep bir gazeteci olduğunu ve kendisinin onun için hep "zoraki patron" ifadesini kullandığını söyledi.
Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem, Güldemir'in en marjinal kelimeleri yüksek sesle ifade ettiğini belirterek, Güldemir'in Türkiye'de bağımsız ve özgür basının sesi olduğunu kaydetti. Ufuk Güldemir'in kısa süren hayatına çok şey sığdırdığını, bildiklerini paylaştıkça büyüdüğünü ifade eden Erdem, "Ailesi, dostuyla, Türk halkıyla paylaşacak çok şeyi vardı, olmadı." dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener ise Ufuk Güldemir'in hayatının bir yarıştan ibaret olduğunu kaydederek, "Muhabir oldu haberlerini okuduk, köşe yazarı oldu makalelerini okuduk, Gazetede yönetici oldu gazetesini okuduk." diye konuştu. Televizyon habercisi olarak Güldemir'in hayatı yansıttığı aynadan izlediklerini belirten Şener, Güldemir'in çok iş yaptığını, ahlaki ve güzel olana pirim verdiğini, çirkinlikten kaçındığını bildirdi. Güldemir'i, yarış bittikten sonra da yarışan bir yarışçı olarak niteleyen Şener, "Arkadaşlığımız kısa sürdü ama taş gibi sağlamdı." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından imam, törene katılanlardan Güldemir için helallik istedi. Ardından Güldemir'in naaşı omuzlara alınarak son yolculuğuna uğurlanmak üzere Teşvikiye Camii'ne gönderildi.
CENAZE NAMAZINA KİMLER KATILDI
Güldemir'in cenazesi, kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Habertürk'te düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Ufuk Güldemir'in eşi Gaya ve yakınları, camide taziyeleri kabul etti.
Siyaset, iş, basın ve sanat dünyasından bir çok ismi bir araya getiren törende, öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Daha sonra Güldemir'in tabutu, cenaze törenine katılanların omuzlarında alkışlar ve karanfiller arasında cenaze arabasına kadar taşındı. Ufuk Güldemir'in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.
TÖRENE KATILANLAR
Teşvikiye Camii'ndeki törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile aralarında Cüneyt Zapsu, Ertuğrul Günay, İlhan Kesici, Orhan Keçeli, İsmail Amasyalı, Ahmet Tan, Berhan Şimşek ve İsmet Sezgin'in de bulunduğu çok sayıda politikacı katıldı. İş dünyasından da yoğun katılımın olduğu cenaze töreninde Mustafa Koç, Aydın Doğan, Turgut Yılmaz, Ferit Şahenk, Halis Toprak, Cem Boyner yer aldı. Törene sanat dünyasından da aralarında Sezen Aksu, Ali Rıza Binboğa, Halit Kıvanç, İzzet Öz ve Şahnaz Çakıralp'in de bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı. Çok sayıda gazete ve televizyonun üst düzey yöneticisi, köşe yazarı ve basın çalışanının da bulunduğu törene, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan, İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu ile bazı belediye başkanları iştirak etti. Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile çok sayıda kişi çelenk gönderdi.
BAYKAL VE MUMCU
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ufuk Güldemir'in önemli bir gazeteci olduğunu belirterek, ''İyi bir gazeteci ve iyi bir aydındı. Basın için bir örnek oluşturdu'' dedi. Ufuk Güldemir'in başarılı, girişimci bir ruha sahip olduğunu ifade eden Baykal, sürekli yeni ufuklara yelken açtığını söyledi. Güldemir'in güleryüzlü, yumuşak, çok sıcak ve sevecen bir kişi olduğunu anlatan Baykal, kendisini çok erken ve çok genç yaşta kaybetmenin üzüntüsü yaşadığını dile getirdi.
Baykal, Güldemir'in hayatını çok yoğun bir şekilde yaşadığını ifade ederek, ''Güldemir, toplum yaşamına imzasını attı, damgasını vurdu. Türkiye'nin dalgalı siyasi yaşamı ve kültürel dönüşümlerinde sağlam bir çizgi ortaya koyarak, örnek oldu. Kendisini çok sevdik, şimdi de çok özleyeceğiz. Allah rahmet eylesin'' diye konuştu. Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu da, Güldemir'in sevenlerine sabır dileyerek, ''Gerçekten bir ufuk adamdı. Çok iyi bir insandı, iyi insan olabilmek önemli bir meziyettir. Allah rahmet eylesin'' dedi.
Cihan