Dolar
38,8372
0,05%
Euro
43,6337
0,29%
Sterlin
51,8608
0,09%
Bitcoin
4.036.849
0,00%
BİST-100
9.541,3
-1,65%
Gram Altın
4.024,099
-0,48%
Gümüş
32,51
-0,39%
Faiz
50,77
0,00%

Zidane'nin ödülü geri alınıyor

ZİDANE'NIN MATERAZZİ'YE ATTIĞI KAFA ÖDÜLÜNÜN ELİNDEN ALINMASINA NEDEN OLDU.

12.07.2006 17:05
Haberi paylaşın
Zidane'nin ödülü geri alınıyor
16px
32px

İtalyan basınına açıklamalarda bulunan FIFA Başkanı Sepp Blatter, 2006 Dünya Kupası'nın en iyi oyuncusu seçilen Fransız oyuncu Zinedine Zidane'ın bu ödülünü kaybedebileceğini söyledi.

Dünya Kupası'nda İtalya ile Fransa arasında oynanan final maçında kırmızı kart gören Zinedine Zidane ile kırmızı kart pozisyonunun içinde olan İtalyan Marco Materazzi arasındaki söz düellosu devam ederken, FIFA Başkanı Sepp Blatter olaya farklı bir boyut kazandırdı. Blatter, final maçından bir gün sonra turnuvanın en iyi oyuncusu seçilen Zidane'ın, yaşanan gelişmelerden sonra bu ödülü kaybedebileceğini ifade etti. Zidane ve Materazzi'nin karıştığı kafa atma olayı hakkında FIFA disiplin komitesi tarafından soruşturma açıldığını hatırlatan SepBlatter, "Zidane'ın bu ödülü alması FIFA'nın değil, gazetecilerin oluşturduğu uluslararası komitenin kararıydı. Bununla birlikte FIFA icra komitesi, sporda etik kurallarına aykırı hareketler konusunda sorumluluk sahibidir. Disiplin komitemize olaylarla ilgili olarak soruşturma yetkisi verdik" dedi. Sepp Blatter, ayrıca Zidane'ın Marco Materazzi'ye kafa attığı pozisyonu izlerken şoke olduğunu ifade ederek, "Zidane'ın, mükemmel kişiliğini, ailesine duyduğu sevgiyi ve alçakgönüllülüğünü uzun yıllardır tanıyorum. Gerek kendisi gerekse fair-play açısından yaptığı hareket beni çok şaşırttı" diye konuştu.

Dünya Kupası final maçında İtalya'ya penaltılarla yenilen Fransa Milli Takımı'nın kaptanı Zinedine Zidane, kırmızı kart görmesine neden olan kafa atma olayından bu yana, ilk kez televizyon karşısına geçecek ve hakkındaki iddialara açıklık getirecek. 

editörün seçtikleri
Türkiye-Florida-Malta hattında bir Tatlıcı davası
Türkiye-Florida-Malta hattında bir Tatlıcı davası#Uğur Tatlıcı
benzer haberler
Tekfen'in Rusya'daki iştiraki Rusfen, daha önce 10 milyar rublelik dava açtığı Harampurneftegaz'a bu kez 700 milyon rublelik (337 milyon TL) dava açtı
Tekfen'in Rusya'daki iştiraki Rusfen, daha önce 10 milyar rublelik dava açtığı Harampurneftegaz'a bu kez 700 milyon rublelik (337 milyon TL) dava açtı