Yurt dışına giden gençlerde adaptasyon sorunu

Yurt dışına giden gençlerde adaptasyon sorunu

Çocuklarını yurt dışına eğitime gönderen ailelerin kabusu: Gençlerin yüzde 30’u adaptasyon sorunu nedeniyle okulu bırakıyor 

Yurt dışına giden gençlerde adaptasyon sorunu
16px
24px
26.05.2024 10:24Güncelleme: 26.05.2024 12:45
ABONE OLgoogle

Dil ve kültürel farklılıklar, adaptasyon sorunları, yalnızlık gibi faktörler, bazı öğrencilerin eğitimlerini tamamlamalarını zorlaştırıyor. Yurtdışında eğitim alan öğrencilerin başarı oranlarını artırmak ve eğitimlerini daha verimli hale getirmek için koçluk hizmetinin öneminin altını çizen Aslıhan Yıldırım, bu alanda yapılan yatırımların öğrencilerin geleceğine yapılan en değerli yatırımlardan biri olduğunu belirtiyor.

Bu nedenle, özellikle yurt dışında eğitim alan öğrenciler için koçluk hizmetlerinin sağlanması büyük önem taşımakta.

Barcelona’da yaşayan ve Avrupa genelinde eğitim gören öğrencilere eğitim koçluğu yapan Profesyonel Koç Aslıhan Yıldırım, eğitimdeki başarının sadece akademik bilgiyle değil, aynı zamanda öğrencinin duygusal ve sosyal uyumuyla da yakından ilişkili olduğunu belirtti. Koçluk hizmetinin bu alanda önemli bir rol oynadığını vurgulayan Yıldırım, koçluk hizmetlerinin, öğrencilerin stres seviyelerini azalttığı ve başarıya giden yolda daha fazla güven ve motivasyon kazanmalarını sağladığı vurguladı. Yıldırım, “Yurtdışında eğitim almak büyük bir adım ve birçok zorluğu beraberinde getiriyor. Öğrenci, koçun rehberliği ve desteğiyle yeni bir kültür, dil ve eğitim sistemiyle daha kolay başa çıkıyor. Ayrıca, öğrencilerin kişisel hedeflerini belirlemesine ve bu hedeflere ulaşmak için etkili stratejiler geliştirmesine yardımcı oluyor. Gençler, aileleriyle konuşmak istemedikleri birçok konuyu koçlarıyla rahatlıkla paylaşıyorlar. Koç ve genç öğrenci arasında kurulan bu güven ilişkisi, aynı zamanda aileler için de önemli ve rahatlatıcı bir unsura dönüşüyor” dedi.

Yıldırım, yurt dışında eğitim alırken gençlerin en sık karşılaştığı zorlukları da şöyle aktardı: “Yurtdışında eğitim alırken karşılaşılan zorluklar arasında dil engeli, kültürel farklılıklar, evden uzakta olma stresi, akademik talepler ve sosyal uyum gibi birçok faktör buluyoır. Bu zorluklar, öğrencinin adaptasyon sürecini ve başarısını olumsuz yönde etkiliyor. İstatistiklere göre, yurtdışında eğitim alan öğrencilerin yaklaşık yüzde 30'u okulu bırakıyor. Bu öğrenciler genellikle karşılaştıkları sorunlarla başa çıkmakta zorlanıyor ve eğitimlerini tamamlamak için destek arıyorlar. Koçla çalışmak, aynı zamanda öğrencilerin kariyer hedeflerine odaklanmasını sağlıyor. Bu hedeflere ulaşmak için gerekli adımları atmalarına yardımcı oluyor.  Koç, öğrencinin kariyer planını belirlemesine, yeteneklerini keşfetmesine ve kendini iş dünyasına hazırlamasına katkı sağlıyor.”

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde