Yerinde Olsam (In Her Shoes)
Curtis Hanson’ın yönettiği ve Cameron Diaz, Toni Collette, Shirley MacLaine ile Mark Feuerstein’in oynadığı ‘Yerinde Olsam’ Özen Film tarafından gösterime sokuldu.

‘In Her Shoes’, ayakkabı numaralarından başka hiçbir ortak yönü olmayan iki kardeşin çok neşeli ve aynı zamanda yürek paralayıcı hikayesini anlatıyor. Maggie ve Rose Feller -siyah ve beyaz gibi- birbirinden farklı, kendi tarzı ve amaçları olan iki kızkardeş.
FİLMİN ÖYKÜSÜ
Maggie (Cameron Diaz) tam bir parti kızıdır. Liseden mezun olduktan sonra bir çok iş değiştirmiştir...Ve tek yeteneğinin karşı cins üzerinde yarattığı etki olduğunu düşünmektedir. Uzun süreli işsizlikleri onu arkadaşlarının ve akrabalarının evinde kalmaya mecbur etmiştir. Entelektüel hiçbir birikimine güveni kalmamıştır. Tek bildiği makyaj yapmak, her durumda mükemmel kıyafetler giyinip aksesuarları ile etrafında ilgi toplamaktır.
![]() |
Rose (Toni Collette) ise Princeton’da eğitim görmüş bir avukattır. Philadelphia’nın en büyük hukuk firmalarından birinde muhteşem dekore edilmiş bir ofiste çalışmaktadır. İyi bir evi vardır ve dış dünya ile arası gerçekten iyi değildir. Devamlı burnundan şikayet etmekte, kilolarından rahatsız olmakta ne giyerse giysin kendini iyi hissetmemektedir. Kendi kendine yarattığı bu güvensiz durum onun aşk hayatını da altüst etmiştir.
![]() |
İki kızkardeş felaket bir yolculuğu birlikte katedeceklerdir... Üstelik de birbirlerine saygı göstermeyi ve yeniden kardeş olmayı öğrenerek. Yolun sonunda öldüğünü düşündükleri büyükannelerine ulaşacaklar ve ondan büyük hayat dersleri alacaklardır.
YAPIM HAKKINDA
“L.A. Confidential” , “Wonder Boys” filmlerinden tanıdığımız yönetmen Curtis Hanson’ın kadınların dünyasını merkez alan filminde bu kez hayata ve karmaşasına farklı bir bakış açısı getiriyor. Fakat Hanson ‘In Her Shoes’u diğer filmlerinden ayırdetmiyor. “Diğer filmlerimde olduğu gibi bu filmdeki kahramanlar da hayatlarını yargılayan, kendileri ve hayatları için neler yaptığını sorgulayan karakterler.”
![]() |
Telefon pazarında 5G değişim dalgası getirecek. Aktif 63 milyon cihazın yüzde 70’inin 4-5 yılda 5G’ye uyum sağlaması bekleniyor. Bu da ortalama 1.1 trilyon liralık pazara işaret ediyor. Önceki nesil telefonlara 4G desteğinin sürmesiyle çöpe gitmeyeceği, yüksek teknolojiye ihtiyaç duymayan tüketicilerde, ikinci elde, yenilemede ve kiralamada bu cihazların döneceği bildirildi.
#5GTürkiye'nin saygın iş insanlarından FİBA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin'in de geçen hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda "bilgi sahibi" sıfatı ile ifade verdiği ortaya çıktı.