Dolar
44,7692
0,06%
Euro
52,8557
0,11%
Sterlin
60,724
-0,07%
Bitcoin
3.335.493
-0,26%
BİST-100
14.201,05
-0,36%
Gram Altın
6.903,065
0,17%
Gümüş
78,71
-0,26%
Faiz
40,15
-0,32%

Yalçıntaş, Başbakanın sözcüsü gibi

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Başbakan Erdoğan'ın IMF'ye olan borçların ödenmesine yönelik açıklamalarıyla neyi kastetmek istediğini açıkladı.

04.05.2006 18:00
Haberi paylaşın
Yalçıntaş, Başbakanın sözcüsü gibi
16px
32px

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın IMF'ye olan borçların ödenmesine yönelik açıklamalarında kastettiği şeyin, Türkiye'nin mali yeterlilik açısından hiç kimseye muhtaç durumda olmadığı olduğunu söyledi.
      Murat Yalçıntaş, bugün Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in de açıklık getirdiği konuya ilişkin soruları yanıtladı.
      Başbakan Erdoğan'ın söylediklerinin doğru olduğunu ifade eden İTO Başkanı Yalçıntaş, Merkez Bankası'nın elindeki döviz rezervlerinin yeterli olduğunu, Türkiye'nin son 4 senede büyük mesafe kaydettiğini dile getirdi.
      Murat Yalçıntaş, 'Başbakanın kastettiği IMF ile ilişkilerin kesilmesi değildi. Bizim IMF ile çok düzenli bir ilişkimiz var ve bu şekilde devam edecek. Sayın Başbakan'ın kastettiği ve doğru olan da Türkiye'nin mali yeterlilik açısından hiç kimseye muhtaç olmadığıdır. Bu da son 4 yılda uygulanan ekonomik politikaların başarısının en somut göstergesidir' diye konuştu.
      Nisan ayı enflasyon rakamlarına ilişkin bir soru üzerine de Yalçıntaş, 'Bunun hedeflerde bir sapma gösterdiğini düşünmüyorum' dedi.
      Enflasyonun her zaman mevsimsel dalgalanmalardan etkilenebileceği ve yazın yaklaşmasıyla tekrar düşme eğilimine gireceği görüşünü aktaran Yalçıntaş, 'Türkiye ekonomisinde artık enflasyon korkusu ve tehlikesi kalmamıştır' dedi.

editörün seçtikleri