Vuslat'tan yönetim taktikleri
VUSLAT DOĞAN SABANCI; RİSK ALABİLEN, HIZLI HAREKET EDEN FİRMALAR DAHA AVANTAJLI.

Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, büyük riskleri alabilen ve hızlı hareket edebilen küçük firmaların daha avantajlı bir konuma geldiğine dikkat çekti.
Referans gazetesinin 2'nci yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen iş dünyası ile beyin fırtınası toplantısında konuşan Sabancı, iş dünyasında artık büyük balığın küçük balığı değil, hızlı balığın yavaş balığı yediği bir dönem yaşandığını vurguladı.
Dünyanın önde gelen şirketlerinin yönetim danışmanı, Yale ve Stanford Üniversiteleri'nde hocalık yapan Global Business Network kurucusu Jay Ogilvy de toplantıda yaptığı konuşmada, iş dünyasında başarının yeni anahtarının büyüklük değil hız olduğunu söyledi. 'Hızlı düşün, başar'
Ogilvy, hareket kabiliyeti yüksek küçük firmalar karşısında büyük şirketlerin silahının teknoloji ve inovasyon olduğunu vurguladı.
Jay Ogilvy, ekonomideki büyük balık küçük balığı yutar anlayışının değiştiğini belirterek, "Yeni dönemin ikilemi büyük balık - küçük balığın yanı sıra hızlı balık - yavaş balık ile global balık - lokal balık arasında olacak" dedi.
Başarıyı yakalamanın yolunun hızlı düşünüp, hızlı harekete etmekten geçtiğini vurgulayan Ogilvy, büyük şirketlerin küçük rakiplerinin sahip olduğu çevikliği yakalaması gerektiğini vurguladı.
'Teknolojiye bağlı'
Ogilvy, hızlı şirket olmanın ise teknolojideki hıza bağlı olduğunu söyledi.
Hürriyet Medya Towers'ta gerçekleştirilen toplantıya iş adamlarının yanı sıra Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ve DBR CEO'su Mehmet Y. Yılmaz da katıldı.
Milliyet