Vekillere VIP misafirhane
Florya'da bulunan Atatürk Deniz Köşkü ve TBMM Sosyal Tesisleri vekillere VIP hizmet verecek

Florya'da bulunan Atatürk Deniz Köşkü ve TBMM Sosyal Tesisler alanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1995 yılında yaptırılan misafirhanenin yeniden düzenlenmesi ve VIP misafirhane projesini İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi onadı.
Misafirhane inşaatı 1 aylık askı sürecine rağmen kaçak başladı. Ancak Köşk'ün istinat duvarları çökünce kaçak yapılaşama ortaya çıktı. Bakırköy Belediyesi inşaatı mühürledi. Bunun üzerine Milli Saraylar Daire Başkanlığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak bir 1/1000 ölçekli planda tadilat istedi. Milli Saraylar Daire Başkanlığı “Biz yeni yapı yapmayı düşünmüyoruz, var olan yapılarımızı yasal hale getiriyoruz derken, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ise yeni yapılaşmanın önü açılıyor buna izin vermeyeceğiz” dedi.
YAPILAŞMA ALANI DARALTILDI
Daha önceki planlarda Atatürk Deniz Köşkü ve TBMM Sosyal Tesisler alanında yapılaşma alanı yüzde 20 ve 2.5 kat yapılaşma istenirken yapılan tadilat teklifi ile yapılaşama alanı yüzde 6'ya düşürüldü, kat sayısı ise aynı kaldı. Teklif İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi. Böylece VIP misafirhaneler küçültülerek yeniden yapılabilecek.
Erzen: İtiraz edeceğiz
Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen kararı karşı çıkarak şunları söyledi: “O bölgeyi denetleme şansımız yok. Ayrıca inşaat alanı kapatılmış. Yeni bir karar geçti yine yapılaşmanın önü açıldı. Biz buna hep karşı olacağız. Yeni bir yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. İtirazımızı yapacağız kabul görmediği takdirde mahkemeye gideceğiz.”















