UEFA Kupası'nda final Sevilla'nın
Hollanda'nın Eindhoven kentinde oynanan 48. UEFA Kupası finalinde Middlesbrough'u 90 dakika sonunda 4-0 yenen Sevilla kupaya uzandı.


Avrupa otomotiv sanayisi, elektrikli araçlarda 1 Ocak 2027’de sertleşecek menşe kurallarının değiştirilmesi için Brüksel’in kapısını çaldı. Ancak aynı tarih Türkiye açısından da kritik. Türkiye–Birleşik Krallık Serbest Ticaret Anlaşması’ndaki geçici elektrikli araç menşe kuralları 31 Aralık 2026’da sona eriyor. Yeni bir karar alınmaz ve yeni şartlar karşılanamazsa tercihli gümrük rejimi kaybedilebilecek. Dosyanın Türkiye’deki en önemli adreslerinden biri ise İngiltere pazarına elektrikli ticari araç üreten Ford Otosan.
#FORD OtosanFord’un CEO’su Jim Farley ve General Motors’un CEO’su Mary Barra, Türkiye'nin de son yıllarda sıkıntısını yaşadığı ve planlarını buna göre yaptığı sanayideki 'Ara eleman' krizi üzerine peş peşe önemli mesajlar verdiler. Peki ünlü patronlar neyin değiştiğini anlatmaya çalışıyorlar, Türkiye'de son durum ne?