TÜSAD: Bu kadar bekliyorduk

TÜSAD: Bu kadar bekliyorduk

KASLOWSKİ: FED VE AVRUPA MERKEZ BANKASI YAPTI, MB'NİN DE YAPMASI NORMAL.

TÜSAD: Bu kadar bekliyorduk
16px
24px
08.06.2006 16:07
ABONE OLgoogle

Kaslowski, faiz artırımının, dengeler için alınan tedbir olduğunu belirterek, 'FED veya Avrupa
Merkez Bankası bunu yapmışken, Türkiye Merkez Bankası'nın da yapması doğaldır' dedi.

Faiz artırımını bu kadar beklediklerini ifade eden Kaslowski, şunları kaydetti:

'Çünkü aslında bu, YTL'nin tekrar düşmemesine de sebep olacaktır. Son 3 haftada maalesef çok kötü şeyler gördük. Kötü şeyler derken, yabancıların kalkınmakta olan ülkelerden para çekmeleri belki doğaldır ama Türkiye bütün bunların arasında en fazla ülkelerden biri oldu. Bu yüzden en fazla darbe yiyen de biz olduk. Gidişatımız için birkaç puan kaybettik ve geriledik. Umarım yakında yine yakalarız.'

Dünyada paranın bol olduğunu vurgulayan Kaslowski, 'Diyeceksiniz ki (talep de çok). Fakat bu paranın bir yerden başka bir yere gidebilmesi için çok keskin kurallar var. Bir insanın bir ülkeden bir başka ülkeye gitmesinden daha zor. Yani istikrar arıyor. Bu istikrar bizim son günlerde biraz kısıtlı oldu' diye konuştu.

Türkiye'nin ciddi bir performans gösterdiğini ve endişeye, paniğe kapılmamak gerektiğini ifade eden Kaslowski, 'Belki enflasyondan 1-2 puan ödün vermiş olacağız' dedi.

Yabancı yatırımcının biraz daha sürdürülebilir istikrar, daha sürdürülebilir bir bürokrasi istediğini ve şeffaflık aradığını belirten Kaslowski, 'Enflasyonla mücadele tamam mı? Sadece orasıyla bitmiyor. İstihdama bir cevap vermedik. Bazı girdilerimiz hala pahalı. İşte yabancı sermaye biraz da bunlara bakıyor' diye konuştu.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde