Türkiye’de Hepsiburada’yı alarak ilk yatırımını yapan, ardından Rabobank'ı alan Kazak Kaspi, şimdi de Türkiye'de Fintech’e girmeye hazırlanıyor
Kazak milyarderler Vyacheslav Kim ve Mikhail Lomtadze'nin kurduğu Kaspi, Hepsiburada'yı aldıktan sonra geçtiğimiz aylarda Rabobank’ı bünyesine katarak ismini Hepsi Bank yapmıştı. Kazakistan’ın en büyük teknoloji ve finans kuruluşlarından Kaspi.kz, Türkiye pazarında büyümesini dijital hizmetlerle büyütecek.

Kerim ÜLKER
2025 yılında yaklaşık 1,1 milyar dolar karşılığında e-ticaret devi Hepsiburada’nın çoğunluk hisselerini Doğan Grubu’ndan satın alan, ardından Rabobank’ı bünyesine katan Kaspi, şimdi de fintech’e göz dikti. Haziran ayında Rabobank’ın satın alım sürecine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) onay alan Kaspi, bankanın adını da Hepsi Bank olarak değiştirmişti. Kaspi, 2027 yılında Türkiye'deki bankacılık ve e-ticaret gücüne fintech’i de ekleyecek.

BİRİ TAEKWONDO’DA DİĞERİ FUTBOLDA
2012 yılında Vyacheslav Kim ve Mikhail Lomtadze tarafından kurulan Kaspi.kz, bankacılıktan turizme kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor. Şirketin kurucularından olan Vyacheslav Kim, Forbes Kazakistan’ın 2021 yılı verilerine göre 4,2 milyar dolarlık servete sahip. Kim, aynı zamanda Kazakistan Taekwondo Federasyonu Başkanı. Gürcü kökenli Mikhail Lomtadze ise İngiliz profesyonel futbol kulübü Vycombe Wanderers’ın patronu.

8.5 MİLYON KULLANICISI VAR
Kaspi’nin geliştirdiği Super App, kullanıcıların para transferi, kredi başvurusu, fatura ödemesi ve online alışveriş gibi işlemleri hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmesine olanak tanıyor. Kaspi.kz'nin uygulaması, Kazakistan'da her ay 8.5 milyon kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılıyor.
patronlardunyasi.com















