Dolar
40,2541
0,01%
Euro
46,8467
0,03%
Sterlin
54,2083
0,17%
Bitcoin
4.827.233
0,00%
BİST-100
10.370,71
2,46%
Gram Altın
4.322,442
-0,22%
Gümüş
38,16
0,65%
Faiz
42,32
1,00%

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü Murat Bilgiç görevinden ayrılıyor

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) Genel Müdürü Murat Bilgiç emeklilik talebiyle görevinden ayrılıyor. Yönetim kurulu, Bilgiç'in yerine Ozan Uyar'ın atanmasına karar verdi. 

17.07.2025 18:02Güncelleme: 17.07.2025 18:48
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü Murat Bilgiç görevinden ayrılıyor
16px
32px

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), üst yönetimdeki değişiklikle ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama gönderdi. 

MURAT BİLGİÇ, EMEKLİLİK TALEBİYLE GÖREVİ BIRAKIYOR

Banka, mevcut Genel Müdür ve aynı zamanda Yönetim Kurulu'nun doğal üyesi olan Murat Bilgiç'in, 31 Temmuz 2025 itibarıyla emeklilik talebiyle görevinden ayrılacağı belirtildi.

GENEL MÜDÜRLÜK GÖREVİNE OZAN UYAR ATANDI

TSKB Yönetim Kurulu, genel müdürlük görevine Ozan Uyar'ın atanmasına karar verdi. Atama süreci, yasal başvuru ve izinlerin tamamlanmasının ardından resmiyet kazanacak. Ozan Uyar, göreve başlamasıyla birlikte Yönetim Kurulu'nun doğal üyesi olarak da görev yapacak.

TSKB'den KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Banka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu doğal üyesi Sayın Murat Bilgiç'in, 31.07.2025 tarihi sonunda emeklilik talebi ile görevlerinden ayrılma talebini Yönetim Kuruluna ilettiği, Yönetim Kurulunca, Genel Müdürlük görevine gerekli yasal başvuru ve izinlerin alınmasını takiben Sayın Ozan Uyar'ın atanmasına ve Genel Müdürlük vazifesine başlamasını takiben Yönetim Kurulu doğal üyesi olarak görev yapmasına karar verildiği."

OZAN UYAR KİMDİR?

1974 yılında Eskişehir’de doğan Ozan Uyar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Uyar, profesyonel kariyerine 1997 yılında, Türkiye İş Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. 2006-2015 yılları arasında Türkiye İş Bankası A.Ş. Ticari Krediler Tahsis Bölümü’nde Müdür Yardımcısı ve Birim Müdürü olarak görev yapan Uyar, 2015 yılında Krediler Portföy Yönetimi Müdürü, 2017 yılında Kurumsal Bankacılık Pazarlama ve Satış Müdürü, 2020 yılında Kurumsal Krediler Tahsis Müdürü ve 2021 yılında Proje Finansmanı Müdürü görevlerini üstlendi. 

2022-2025 yılları arasında Türkiye İş Bankası A.Ş. kurumsal şubelerinde müdürlük görevini sürdüren Uyar, 21 Ocak 2025 tarihinde TSKB’de Kredi Tahsis, Finansal Analiz ve Kredi Operasyonları departmanlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. 

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
Fed'in Bej Kitabı: Gelecek aylarda maliyet baskıları yüksek kalmaya devam edecek
Fed'in Bej Kitabı: Gelecek aylarda maliyet baskıları yüksek kalmaya devam edecek#Fed