FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan Hakmar ve Tatbak'ın sahibi Zeki Doruk'un 19 şirketine daha el konuldu
Darbe girişiminin 9'uncu yıl dönümü olan 15 Temmuz'da FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Hakmar market zinciri ile tatlıcı Tatbak'ın sahibi Zeki Doruk'un 19 şirketine daha el konuldu. Şirketlerin kozmetikten hayvancılığa, gıdadan inşaata kadar birçok alanda faaliyet göstermesi dikkat çekti.

Darbe girişiminin yıl dönümünde, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) güncel finans yapılanmasına yönelik, İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda 26 kişi gözaltına alınmıştı. Yakalananlar arasında Hakmar ve Tatbak zincir marketlerinin sahibi Zeki Doruk da bulunuyordu.
19 ŞİRKETİNE DAHA EL KONULDU
MİT, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen baskınların ardından Zeki Doruk'un şirketleri Hakmar ve Tatbak'a kayyım atandı. Doruk'un 19 şirketine daha el konuldu. El konulan şirketlerin isimleri şöyle:
"Unkar Gıda, Haket Hayvancılık, Yumtat Gıda, Yzk Eşmekaya Tarım, Erendoruk Tarım Hayvancılık, Hd Dağıstan Tarım Hayvancılık San. Tic., Yumtat Gıda Üretim San., Rençber Bakliyat, Kıdemli Kırtasiye Kozmetik, Akmeltem Züccaciye Tekstil, Ayata Eğitim Hizmetleri Danışmanlık, Gül Doruk Tarım Hayvancılık, Ndoruk Tarım Hayvancılık, Tasf. Halinde Hak Yapı Sanayi Ve Ticaret, Haktat Zeytincilik Gıda San. Tic. Ltd. Şti., Kazova Gıda İth. İhr. Tur. İnş. Ltd. Şti., Sivas Birlik Tarım Ürünleri Ltd. Şti., Boztat Gıda San. Tic. Ltd. Şti., Mba Global İnş. San. Tic. A.Ş., Hakmar Gıda, Hakmar Mağazacılık, Tatbak Gıda."
ZEKİ DORUK'UN KASASINDAN VASİYETNAME ÇIKTI
Sabah gazetesinden Halit Turan'ın haberine göre, Türkiye genelinde yaklaşık 800 şubesi bulunan Hakmar isimli zincir market ile tatlıcı Tatbak'ın sahibi Zeki Doruk, gözaltına alındığı sırada Hakmar Genel Müdürlüğü'ndeki kasanın şifresini bilinçli olarak yanlış söyleyerek kilitlenmesine neden oldu. İddiaya göre, FETÖ'cü Zeki Doruk'un kasasından çok sayıda ziynet eşyası ile birlikte vasiyetname çıktı.
TÜM MAL VARLIĞINI FETÖ'YE BIRAKMIŞ
Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Zeki Doruk'un kendi el yazısıyla kaleme aldığı vasiyetnamesinde tüm malvarlığını Fetullahçı Terör Örgütü'ne bıraktığı yer aldı. Vasiyetnamede Hakmar ve Tatbak ile diğer bütün şirketlerinin zekâtlarının da 'hizmet hareketi' adı altında FETÖ'ye verilmesi yer aldı.
KASADAN FETÖ ELEBAŞININ DUASI ÇIKTI
Doruk'un evindeki kasadan bir de dua çıktı. Bu duanın örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in kendi el yazısı ile yazdığı ve mahrem yapılanmasında bulunan kişilere özel olarak verdiği 'tılsım' duası olduğu ileri sürüldü. "Beni Gülen yükseltti, servetim feda olsun" dediği öne sürülen Doruk, Gülen'den aldığı "tılsım" duasını vasiyetnamesi ile birlikte evindeki kasada sakladığı bildirildi.
İLGİLİ HABER
FETÖ'ye 15 Temmuz operasyonu: İki şirket, 895 şubeye kayyum
patronlardunyasi.com