Turkcell'in abone sayısı 25 milyonu aştı
Türkiye’nin lider GSM operatörü Turkcell, birinci çeyrekte 24,3 olan abone sayısını, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,3 artışla 25,6 milyona yükseltti.

Turkcell’in faturalı abonelerinin sayısı 5,2 milyon olurken, ön ödemeli abonelerin sayısı 20,4 milyona ulaştı.
Turkcell, ikinci çeyrekte 1 milyon 349 bin net yeni abone kaydederek 2004 yılının aynı döneminde 1 milyon 186 bin olarak gerçekleşen abone alımına kıyasla yüzde 14 oranında bir artış kaydetti.
Söz konusu dönemde abonelerin memnuniyetini artırmak amacıyla ve abone kaybını engellemeye yönelik olarak yürütülen kitle ve segment bazlı faaliyetler ve bağlılık programları sayesinde, Turkcell’in abone kayıp oranı, 2005 yılının ilk çeyreğindeki yüzde 2,5 seviyesi ile aynı seviyelerde kalarak yüzde 2,6 oldu. Abone sayısındaki büyüme, makro ekonomik ortamdaki istikrar ve piyasada artan satış ve pazarlama aksiyonları sayesinde beklentinin üzerinde gerçekleşti.
Turkcell Genel Müdürü Muzaffer Akpınar konuya ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: “2005 yılının ilk yarısında makro ekonomik ortamdaki istikrar GSM pazarına olumlu yansımış olup, pazarlama faaliyetlerimizdeki yaklaşımımızın da desteği ile ulaştığımız yeni abone sayımız gurur vericidir. Müşteri odaklı yaklaşımımız ve abone kaybını engellemeye yönelik aktivitelerimiz abone sayımızı artırmamızda önemli rol oynamıştır. Ödenene değer bir marka olma yaklaşımımız ve felsefemiz tüm çalışmalarımıza ve stratejik hedeflerimize yansımaya devam edecektir. 2005 yılı geneli için abone bazındaki büyüme beklentilerimizde bir değişiklik yapmamakla birlikte müşteri odaklı yaklaşımımızı devam ettirerek piyasadaki lider konumumuzu sürdürmeyi hedefliyoruz."
editörün seçtikleri Rekabet Kurulu, dijital müzik platformu Spotify hakkında inceleme başlattı Rekabet Kurulu, dijital müzik dünyasının en büyük oyuncularından biri olan Spotify hakkında inceleme başlattığını açıkladı. Spotify, Rekabet Kurumu'nun başlattığı incelemeye ilişkin açıklama yaptı. Türkiye'ye bağlılığın ifade edildiği ve geçen yıl müzik sektörüne 2 milyar liranın üzerinde ödeme yapıldığının belirtildiği açıklamada "İncelemenin kapsamı ya da odağı hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmadığımızdan şu aşamada daha fazla yorum yapamıyoruz" denildi. #SpotifyYeşil vatan kül oldu: 16 ilçeyi etkileyen yangınlarda 155 bina hasar gördü, binlerce hayvan telef oldu#izmir yangın Dört yıldır Mısır’da ihracat şampiyonu olan Yeşim Tekstil, Türkiye’de liderliği LC Waikiki’den aldı#LC Waikiki benzer haberler Nusr-Et Milano'da açacağı yeni restoranı için 'dolgun maaşla' eleman arıyor ABD'deki restoranlarını birer birer kapatan ve rotayı yeniden Avrupa'ya çeviren Nusret Gökçe, Milano’da eylül ayında açılması planlanan yeni Nusr-Et şubesi için iş ilanı yayınlandı. Gökçe'nin paylaştığı ilanda genel müdürden garsona kadar pek çok pozisyonda eleman arandığı belirtilirken, dolgun maaş vurgusu da dikkat çekti. E-Bülten Aboneliği İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın. Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde |