Dolar
39,7278
0,13%
Euro
45,9163
0,45%
Sterlin
53,6644
0,46%
Bitcoin
4.003.816
1,05%
BİST-100
9.141,31
-0,67%
Gram Altın
4.330,01
0,79%
Gümüş
36,25
0,61%
Faiz
45,68
0,29%

Türk takımlarını beğenmeyen Türk şirketi

Barcelona’ya 21.6 Milyon Euro'ya sponsor olan Türk şirketi Brisa, Türkiye'deki futbol takımlarını beğenmiyor...

10.07.2015 08:02
Türk takımlarını beğenmeyen Türk şirketi
16px
32px
Barcelona'nın Türk sponsorlarından Brisa'nın Genel Müdürü Hakan Bayman, Arda'nın transferini değerlendirdi: "Bizim için çok hoş bir sürpriz oldu. Bu transferin bize de faydası olacak"

Türkiye, milli futbolcu Arda Turan'ın dünya devi Barcelona'ya transferini konuşuyor. Barcelona'yla 5 yıllık anlaşma imzalayan Arda'nın transferi Barça'nın sponsorları arasında bulunan iki Türk şirketi, Brisa ve Beko'da da heyecan yarattı.

Haziranda 4 yıllığına 21.6 milyon euroluk sponsorluk anlaşması imzalayan Lassa, Barcelona'nın global resmi lastik partneri. Aynı zamanda kulübün basketbol, hentbol, futsal ve tekerlekli paten hokeyi takımlarının resmi isimleri "FC Barcelona Lassa" olarak kullanılmaya başlandı.

Barcelona sponsorluğunun heyecanını yaşayan Brisa'nın Genel Müdürü Hakan Bayman, Arda'nın transferiyle daha da keyifli hale geldiklerini söyledi. Bayman, "Bizim için çok hoş bir sürpriz oldu. Bu transferin bize de faydası olacak" dedi. 

 Arda Turan oldukça yüksek bir fiyatla transfer oldu. Siz ne hissettiniz duyduğunuzda? 

Çok yakın bir zamanda Barcelona ile yaptığımız anlaşmanın arkasından böyle bir transfer açıkçası bize de sürpriz oldu; ama hoş bir sürpriz. Sosyal medyada özellikle İspanya'dan sonra en çok kitle Türkiye'de. Ve büyük bir ihtimalle yönetim bunun ekonomik faydalarından yararlanmayı da düşündü. Hem takım hem de Türkiye'den faydalanabilmek için Arda gibi zaten kalitesi büyük bir futbolcuyu kadrolarına kattılar. Bize de özellikle Türkiye için çok faydası olacağını düşünüyorum. 

TÜRKİYE'DE FUTBOLA SPONSOR OLMAYIZ

 Futbolda Türk takımlarını desteklemiyorsunuz şu anda. Böyle bir planınız var mı? 

Bu planımız hep vardı. Ama maalesef Türkiye'de ya en büyük dört takımın birden sponsoru olmanız lazım ya da sponsor olmamanız lazım. Açıkçası biz içeride o dengeyi bulamadığımız için Türkiye'de bu sene en azından futbol tarafında sponsorluk düşünmüyoruz.

Masada 6 teklif vardı Barcelona'yı seçtik

 Bir başka Türk markasıyla da Barcelona takımında buluşmuş oldunuz. Neden Barcelona'yı seçtiniz? 

Yıllık 200 milyon doları geçen bir ihracatımız var. 52 ülkede yaklaşık 3 milyon haneye giriyoruz. Ciromuzun yüzde 60'ı Avrupa'dan. İngiltere Premier Lig, Almanya, İspanya'da saha kenarlarına reklamlar verdik. Reklam ve sponsorluk faaliyetlerimizi konsolide edelim istedik. İhracat yaptığımız ülkelerde Lassa'nın hangi spor dallarında eşleştiğini araştırdık. Kullanıcılarımızla da bir eşleşme yaptıktan sonra 6 aylık ön araştırma süreci yaşadık. Masa üstünde 6 teklif vardı. Barcelona'yı seçtik.   (Özlem Doğaner/Sabah)

BARCELONA'YA 21.6 MİLYON EURO'YA SPONSOR OLDU

Brisa’nın markası Lassa, Barcelona ile işbirliğine imza atmıştı. 4 yıllık anlaşma kapsamında Lassa, Barcelona’nın global resmi lastik partneri oldu. Ayrıca kulübün basketbol, hentbol, futsal ve tekerlekli paten hokeyi takımlarının resmi isimleri “FC Barcelona Lassa” olarak kullanılmaya başlandı. Bu 4 takımın sporcularının taşıdıkları formanın göğsünde de Lassa markası yer alacak. Brisa, 4 yıllık sponsorluk karşılığında Katalan kulübüne 21.6 milyon Euro ödeyecek.