Dolar
39,5245
0,04%
Euro
45,5358
0,37%
Sterlin
53,2243
0,20%
Bitcoin
4.145.175
0,50%
BİST-100
9.196,13
-1,54%
Gram Altın
4.305,617
0,02%
Gümüş
36,91
-0,62%
Faiz
45,84
-0,99%

Türk siber güvenliğine ABD'nin büyük ilgisi

Türkiye’deki siber güvenlik şirketleri son günlerde önemli satın almalara konu oluyor. Geçen hafta Barikat, bu hafta da Prolink satıldı.

23.08.2024 09:10Güncelleme: 23.08.2024 09:27
Türk siber güvenliğine ABD'nin büyük ilgisi
16px
32px

Siber güvenlik şirketlerinin satın almalarıyla gündeme gelmesini yazıya döken Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker, geçen hafta Barikat, bu hafta da Prolink'in satıldığını ele aldı. İşte Ülker'in o yazısı;

"Türkiye’deki siber güvenlik şirketleri son günlerde önemli satın almalara konu oluyor. Geçen hafta Barikat, bu hafta da Prolink satıldı. Prolink’i alan ABD’li TD Synnex, geçen yılı 57 milyar dolarlık ciroyla kapattı.

Dünyanın en büyük tek­noloji şirketlerinden biri, TD Synnex. Her ne kadar 3 yıllık bir geçmişi ol­sa da dünyaca ünlü iki bilişim şirketinin birleşmesiyle orta­ya çıkan köklü bir dev. 1980 yı­lında kurulmuş Synnex ile 50 yıllık geçmişi olan Tech Da­ta’nın 2021’de birleşmesiyle oluşan ABD’li dev, 22 binden fazla çalışanı, 100’den fazla ül­kede operasyonu bulunuyor.

Dünyanın en büyük BT dağı­tım şirketi olan TD Synnex, bu alandaki en büyük birleşme olma özelliğine de sahip. 3 yıl önce ortaya çıkan şirket, yak­laşık 60 milyar dolarlık yeni bir güç yarattı. Geçen yılı 57 milyar dolarlık ciroyla kapan şirketin en önemli hissedar­larından biri de Apollo Global Management.

550 MİLYAR DOLARLIK FONU YÖNETİYOR

Yüzde 45’lik paya sahip Apollo’nun toplam varlıkları da 550 milyar doların üzerin­de. Dünyaca ünlü ABD’li TD Synnex, Türkiye’de önemli bir satın almaya imza attı. Tür­kiye’deki operasyonunu bü­yütme kararı alan TD Synnex, Türkiyenin önemli siber gü­venlik şirketlerinden Prolink’i satın almak için anlaşma imza­ladı.

Resmi onayların alınma­sının ardından Türkiye’de ağ ve güvenlik çözümleri sunan Pro­link, global teknoloji distribü­törü TD Synnex bünyesine gi­recek. ABD’li devin aldığı Türk şirketi Prolink ise 1997 yılın­da faaliyetlerine başladı. İstan­bul dışında Ankara’da da ofisi bulunan Prolink, 60 çalışanıy­la 300’den fazla bayiye sahip.

TD Synnex Kuzeydoğu Av­rupa Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Judith Schreib­mayer, satın almayla ilgili ola­rak “Prolink ve TD Synnex mükemmel bir eşleşmedir. Bu işlem, müşterek teknolo­ji portföyümüzü zenginleştir­menin yanı sıra, Türkiye’nin dinamik pazarındaki ortakla­rımıza benzersiz uzman des­teği ve hızlandırılmış büyüme sağlama yeteneğimizi de güç­lendirecektir” diye konuştu.

GEÇEN HAFTA BARİKAT'IN YÜZDE 60'I SATILMIŞTI

Siber güvenlik alanında sa­tın alma haberleri son günler­de sıkça duyulmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Tera Yatırım, Barikat İnternet Güvenliği Bi­lişim Ticaret A.Ş. sermaye­sindeki payları satın aldığını açıkladı. Resmi onaylar alın­dıktan sonra Tera Yatırım, Ba­rikat’ın yüzde 60’ını bünyesi­ne katacak. 2008 yılında kuru­lan Barikat, kamu kurumları, finans sektörü, telekomüni­kasyon şirketleri ve diğer bü­yük ölçekli işletmelere yöne­lik çözümler sunuyor. Merke­zi Ankara’da bulunan şirketin Katar’dan Azerbaycan’a bir­çok ülkede ofisi bulunuyor."

 

patronlardunyasi.com