Dolar
40,7994
0,02%
Euro
47,6545
-0,24%
Sterlin
55,3966
-0,08%
Bitcoin
4.838.358
-3,04%
BİST-100
10.824,55
-1,15%
Gram Altın
4.380,952
-0,48%
Gümüş
38,03
-1,26%
Faiz
43,19
-3,44%

Tuğba Özay'ın aşk fotoğrafı delil oldu

Yaşar Öz, Tuğba Özay ile Savaş Arıkdoğan'ın aşk yaşadığını iddia ederek ikilinin birlikte çekilmiş fotoğraflarını mahkeme heyetine sundu

18.03.2009 07:35
Haberi paylaşın
Tuğba Özay'ın aşk fotoğrafı delil oldu
16px
32px

Rulet Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Susurluk sanıklarından Yaşar Öz, Tuğba Özay ile Savaş Arıkdoğan'ın aşk yaşadığını iddia ederek ikilinin birlikte çekilmiş fotoğraflarını mahkeme heyetine sundu.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Öz ile Arıkdoğan'ın da aralarında bulunduğu 8 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada söz alan Öz, Özay'ın bilinen sorunun çözümü için kendisini 8 kez aradığını ve telefonlarının hiç birine çıkmadığını belirterek, “Özay ile Arıkdoğan aşk yaşıyorlarmış” dedi. Arıkdoğan ile Özay'ı bir arada gösteren bir fotoğrafı mahkemeye delil olarak gösteren Öz, bu ikiliye ait olduğunu iddia ettiği 2008 tarihli 10 sayfalık telefon yazışmalarını da mahkemeye sundu.

BU DAVA ŞÖHRETİNİ PARLATTI

Bu belgelerin Tuğba Özay ile Savaş Arıkdoğan arasında yaşanan ilişkinin en somut delili olduğunu belirten Öz, bu ilişkinin çıkara dayalı bir ilişki ya da aşk ilişkisi olabileceğini öne sürdü. Öz, fotoğrafı vermek istemediğini ve sadece bakılması için tuttuğunu da ifade etti. Özay'ın derdini kendisine anlatamadığı için Arıkdoğan'a anlattığını belirten Öz, “Bu haksız yargılama Özay'ın paslanmaya yüz tutmuş şöhretini parlatırken bu kadar insanı bir lokma ekmeğe muhtaç etti” dedi.

KİTAP OKUYUP KÖPEK SEVDİM

Öz, 2004 yılının Aralık ayında 8 yıl yattığı cezaevinden çıktıktan sonra yaptığı işlerde başarılı olduğunu, ama adının kendisinden bir adım önde gitmesi nedeniyle 1 yıl sonra iş yerlerini satarak Kıbrıs'a yerleştiğini söyledi. 2007 yılının başında Kıbrıs'a dönmek üzere tekrar Türkiye'ye geldiğini anlatan Öz, Antalya'da bir köye giderek yerleştiğini ve Özay olayı olana kadar 6 ay boyunca oradaki evinde kitap okuyup bahçesinde köpek sevdiğini kaydetti. 21 aydır tutuklu olduğunu belirten Öz, tahliye edilmesini talep etti. Tutuklu sanık Savaş Arıkdoğan ise, tek suçunun Akın Büyükoğlu'na küfür etmek olduğunu anlattı. Arıkdoğan da tahliyesini istedi.

Arıkdoğan tahliye edildi

Tutuklu sanıklardan Savaş Arıkdoğan'ın tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliye edilmesine karar veren mahkeme, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamını hükmetti. İddianamede, Özay'ın eski erkek arkadaşı olan şüpheli Abdülkadir Akın Büyükoğlu ile aralarında çıkan sorun nedeniyle, örgütün caydırıcı gücünü kullanarak şahsın uyarılması (tehdit edilmesi) ve bu şahsa yönelik eylem gerçekleştirilmesi amacıyla, örgüt üyesi şüpheli Savaş Arıkdoğan'dan yardım istediği öne sürülüyordu.

Beyhan Yalçınkaya/Yeni Şafak

benzer haberler
ABD eski Başkanı Joe Biden’ın kızı Ashley Biden 13 yıllık eşinden boşanma kararı aldı
ABD eski Başkanı Joe Biden’ın kızı Ashley Biden 13 yıllık eşinden boşanma kararı aldı