Ticaret Bakanı Bolat, ABD'de iş çevreleriyle bir araya geldi, şirketlerin desteklerinden memnuniyet duyduğunu söyledi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD Ticaret Odası ve iş çevreleriyle oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti. Bakan Bolat, "Amerikan şirketlerinin, ticari ve ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesi konusundaki desteklerinden memnuniyet duyuyoruz" dedi. Ömer Bolat, daha sonra ABD Ticaret Bakanı Lutnick'le görüştü ve 100 milyar dolar ticaret hacmi hedefine ulaşma kararlılığını dile getirdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD'nin başkenti Washington'daki temaslarını sürdürüyor. Bakan Bolat, ABD Ticaret Odası ve iş çevreleriyle bir araya geldiği toplantıyı NSosyal hesabından paylaştı.
Bolat, ABD Ticaret Odası ve iş çevreleriyle oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini aktardı.

Görüşmede, Türkiye ekonomisinin 21 çeyrektir devam eden istikrarlı büyümesini ve potansiyelini iş çevrelerine anlattıklarını belirten Bolat, şunları kaydetti:
'TÜRKİYE EKONOMİSİNİN POTANSİYELİNİ İŞ ÇEVRELERİNE ANLATTIK'
"ABD Ticaret Odası (U.S. Chamber) ve iş çevreleri ile oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdik.
Görüşmelerimizde, Türkiye ekonomisinin 21 çeyrektir devam eden istikrarlı büyümesini ve potansiyelini iş çevrelerine anlattık.
Amerikan şirketlerinin, ticari ve ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesi konusundaki desteklerinden memnuniyet duyuyoruz.
Ortak çabalarımız, hem ABD’deki hem de Türkiye'deki şirketler için daha fazla yatırım, daha fazla ticaret ve daha fazla istihdam anlamına gelecektir."

ABD TİCARET BAKANI LUTNICK İLE GÖRÜŞTÜ
Ticaret Bakanı Bolat, temasları kapsamında, ABD Ticaret Bakanı Lutnick ile bir araya gelerek, Türkiye-ABD stratejik ortaklığının ticari ve ekonomik boyutlarını kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını aktardı.
Karşılıklı fayda temelinde, stratejik ortaklığı çok daha güçlü bir zemine taşıyacaklarına inandıklarını belirten Bolat, "Her iki ülke liderleri tarafından belirlenen 100 milyar dolar ticaret hacmi hedefine ulaşma kararlılığımız tamdır. Bu kapsamda, ortak çalışmalarımızı hızlandıracağız" ifadelerini kullandı.
patronlardunyasi.com
















